Artikel top billede

Microsoft kombinerer kodearbejde og spil

Nu kan du opnå trofæer mens du koder.

Softwareudvikleren lever sig liv i skyggen. De fleste lægger ikke mærke til programmørens arbejde - medmindre der er fejl i koden eller projektet er færdigt. Men kodearbejdet består af mange små og store udfordringer undervejs. Det minder faktisk lidt om et computerspil, hvor du også skal løse gåder og klare opgaver for at nå frem til målet.

Nu har Microsoft frigivet den første betaversion af en udvidelse til Visual Studio, der kombinerer det kendte udviklingsværktøj med trofæer og point - ligesom det kendes fra spillenes verden. Det betyder måske ikke at programmeringsarbejdet bliver den rene leg - men det skal gøre det sjovere at være udvikler.

I Visual Studio Achievements er der 32 forskellige udfordringer og 6 badges som kan man opnå. Når du har opnået en ny trofæ kan du dele det med vennerne på Facebook eller Twitter.

På udvikler-platformen Channel 9 kan du konkurrere med andre udviklere og se, hvem der er bedst og har flest point.

Microsofts nye udvidelse til Visual Studio er et eksempel på den trend, der kaldes "gamification". I spillenes verden er der ingen kontant belønning for anstrengelserne - man spiller fordi det er sjovt og for at måle sig med andre.

Med "gamification" forsøger man at overføre den samme motivation til arbejdslivet - så det bliver sjovt at arbejde (og så får man jo stadig løn for det).

IBM har udgivet en forskningrapport der beskriver hvordan denne trend kommer til at ændre arbejdspladsen, og i september sidste år blev der ligefrem afholdt en konference om fænomemet.

Wired fortæller om historien bag Visual Studio Achievements. Ideen kom oprindelig fra en gruppe HP-udviklere, som både bruger Visual Studio og elsker at spille Battlefield. Det blev diskuteret på det sociale netværk Reddit og Microsoft besluttede til sidst at gøre konceptet til virkelighed.

Hver gang udvikleren kompilerer sin kode sørger Achievements for at analysere programmet og uddele trofæer og point. Der er også negative trofæer - som "Go To Hell", der uddeles hvis udvikleren har brugt for mange goto-kommandoer til at springe rundt i koden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.