Artikel top billede

Microsoft kombinerer kodearbejde og spil

Nu kan du opnå trofæer mens du koder.

Softwareudvikleren lever sig liv i skyggen. De fleste lægger ikke mærke til programmørens arbejde - medmindre der er fejl i koden eller projektet er færdigt. Men kodearbejdet består af mange små og store udfordringer undervejs. Det minder faktisk lidt om et computerspil, hvor du også skal løse gåder og klare opgaver for at nå frem til målet.

Nu har Microsoft frigivet den første betaversion af en udvidelse til Visual Studio, der kombinerer det kendte udviklingsværktøj med trofæer og point - ligesom det kendes fra spillenes verden. Det betyder måske ikke at programmeringsarbejdet bliver den rene leg - men det skal gøre det sjovere at være udvikler.

I Visual Studio Achievements er der 32 forskellige udfordringer og 6 badges som kan man opnå. Når du har opnået en ny trofæ kan du dele det med vennerne på Facebook eller Twitter.

På udvikler-platformen Channel 9 kan du konkurrere med andre udviklere og se, hvem der er bedst og har flest point.

Microsofts nye udvidelse til Visual Studio er et eksempel på den trend, der kaldes "gamification". I spillenes verden er der ingen kontant belønning for anstrengelserne - man spiller fordi det er sjovt og for at måle sig med andre.

Med "gamification" forsøger man at overføre den samme motivation til arbejdslivet - så det bliver sjovt at arbejde (og så får man jo stadig løn for det).

IBM har udgivet en forskningrapport der beskriver hvordan denne trend kommer til at ændre arbejdspladsen, og i september sidste år blev der ligefrem afholdt en konference om fænomemet.

Wired fortæller om historien bag Visual Studio Achievements. Ideen kom oprindelig fra en gruppe HP-udviklere, som både bruger Visual Studio og elsker at spille Battlefield. Det blev diskuteret på det sociale netværk Reddit og Microsoft besluttede til sidst at gøre konceptet til virkelighed.

Hver gang udvikleren kompilerer sin kode sørger Achievements for at analysere programmet og uddele trofæer og point. Der er også negative trofæer - som "Go To Hell", der uddeles hvis udvikleren har brugt for mange goto-kommandoer til at springe rundt i koden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere