Artikel top billede

Microsoft erklærer krig mod plug-ins

Plug-ins til browsere hører fortiden til. Det mener Microsoft, der har udråbt et "plug-in frit web".

Som ComON kunne fortælle i september sidste år vil Metro-udgaven af Internet Explorer 10 i Windows 8 ikke længere understøtte plug-ins. Nu skal man klare sig med webapplikationer og HTML5 i stedet. Denne touchbaserede Metro-udgave er beregnet til tavlecomputere og andre mobile enheder. Det kommende operativsystem fra Microsoft leveres også med en klassisk desktop-brugerflade, og denne udgave af IE10 vil fortsat understøtte plug-ins.

Men Microsoft lægger ikke skjul på, at plug-ins hører fortiden til.

"Skiftet til et plug-in frit web sker i dag. Ethvert site der bruger plug-ins bliver nødt til at forstå hvad deres kunder oplever hvis de surfer uden plug-ins. En stor af del af dagens web-browsing sker på enheder der ganske enkelt ikke understøtter plug-ins. Selv browsere der faktisk understøtter plug-ins tilbyder mange muligheder for at køre uden dem," skriver Microsoft i denne blog.

Beslutningen om at droppe plug-ins i Metro-udgaven af IE10 begrundes med, at det giver bedre sikkerhed, stabilitet og batteri-levetid. Det rammer blandt andet Adobe Flash Player, som er et af de mest populære plug-ins. Flash Player er installeret på stort set alle Windows-computere - men den kan altså ikke køre i Metro-udgaven af IE10. Adobe har også selv droppet udviklingen af den mobile udgave af Flash Player - og Apple har aldrig ønsket at understøtte teknologien på sine iOS-enheder.

Krigen mod plug-ins rammer også Java og Microsofts egen Silverlight-teknologi, som har en noget usikker fremtid. Microsoft har dog lovet, at man vil understøtte Silverlight i mange år frem.

Microsofts seneste blogindlæg fortæller hvad man kan gøre hvis man fortsat bruger plug-ins på sine websider. I Windows 8 er der mulighed for at skifte fra Metro-udgaven af IE8 til desktop-modus med et enkelt klik. Det kræver at man bruger en bestemt HTTP-tag eller meta-header til at signalere at websiden kræver plug-ins.

"Denne mekanisme er en kortsigtet udvej. Desktop-browseren og de fleste browsere er ikke designet til mindre skærme, begrænset batteri-kapacitet og ingen mus. Den nemme vej til Windows-desktoppen er den sidste redning hvis det ikke er muligt at skifte til identisk indhold uden plug-in," hedder det i bloggen.

"Et plug-in frit net er en fordel for forbrugere og udviklere og vi er alle en del af denne overgang. IE10 gør det let at levere den bedst mulige oplevelse mens du migrerer dit site," slutter Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere