Artikel top billede

Foto: New Media Days on Flickr

Sidste håb for Assange før udlevering i svensk sex-sag

Julian Assange forsøger at undgå Sverige...og sin tidligere advokater som han skylder penge.

Den engelske Højesteret behandler i øjeblikket Julian Assanges udlevering til Sverige.

Wikileaks-frontmanden har appelleret udleveringen, fordi han ikke mener, at den svenske anklagemyndighed har hjemmel til at kræve ham udleveret.

Han er desuden bange for, at når de svenske myndigheder vil udlevere ham til USA, når de er færdige med at behandle hans sag.

Hvis det lykkes for Assange og hans hold af advokater at tale sig fri af en udlevering vil det betyde, at han kan betragte sig som en fri mand, så længe han undgår svensk og amerikansk jord. Juridiske eksperter i England mener dog, at det er et meget usandsynlig udfald af appelsagen.

Det er mere sandsynligt, at Assange bliver udleveret til svenske politibetjente og ført til Sverige for at begynde en retssag bag lukkede døre om mulige sexovergreb på to kvinder.

Højesteretssagen fortsætter i dag, men afgørelsen kommer tidligst om nogle uger. Hvis udleveringen ikke afvises, vil Assange kunne blive udleveret til svenske betjente inden for 10 dage.

Er flygtet fra sine regninger

Udleveringen er ikke Assanges eneste problem. Han er også jagtet af sine tidligere advokater, der mener, at han er stukket af fra sine regninger.

Advokatfirmaet Finers Stephens Innocent LLP hjalp Assange, da han blev arresteret i 2010. Firmaet har rejst sine krav i forbindelse med appelsagen i England.

Firmaet mener, at Assange skylder penge for advokatbistand og for de udlæg, som firmaet har gjort på hans vegne.

Advokaterne går rettens vej, fordi Assange har skiftet adresse uden at oplyse sin nye.

LÆS OGSÅ: Wikileaks vil gemme sig ude på havet

Man skulle ellers tro, at Wikileaks-frontmanden er til at finde. Han har i lang tid boet på et slot uden for London. Men det flyttede han fra i december.

Assange vil formentlig også søge sin sag optaget af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, men det vil først ske, når han når til Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere