Artikel top billede

Bestseller-forfatter opfordrer til piratkopiering

Paulo Coelho opfordrer alle til at hente sine bøger gratis på Pirate Bay.

Forleden startede Pirate Bay en usædvanlig aktion, hvor man inviterer kunstnere til at stille deres værker til rådighed gratis på platformen. Til gengæld bliver Pirate Bay-logoet på forsiden erstattet med et link til den pågældende kunstners musik, film eller bøger.

Den brasilianske bestseller-forfatter Paul Coelho har besluttet sig til at deltage og opfordrer nu alle internet-brugere til at downloade sine bøger fra Pirate Bay. Kvit og frit.

"Salget af mine fysiske bøger er steget siden de bliver uploadet til p2p-sites," skriver Coelho i sin blog.

Han har altså ikke noget imod, at hans værker bliver spredt som piratkopier på nettet. Men han har en lille bøn.

"Du er meget velkommen til at downloade mine bøger gratis og - hvis du nyder dem - købe en papirudgave. På den måde kan vi sende et signal til industrien om, at grådighed ikke nytter noget," lyder hans budskab.

Coelho henviser til det russiske bogmarked som et eksempel på, hvor meget piratkopiering kan bidrage til bogsalget. I Rusland udkom Coelhos bog "Alkymisten" kun i et lille oplag på 3.000 eksemplarer - men den blev hurtigt udbredt i en piratkopieret version online. Coelho opdagede dette og linkede selv til piratudgaven fra sin hjemmeside.

Bogen blev et hit i Rusland - indtil nu er der solgt 12 millioner eksemplarer af den russiske oversættelse.

"På min rejse gennem Rusland mødte jeg flere folk, som fortalte, at det var piratudgaven som gjorde dem interesseret i mine andre bøger," fortæller Coelho i sin blog.

Det er trods alt anstrengende at læse en lang tekst på skærmen - så forfatteren mener, at de fleste kun bruger piratudgaven som en smagsprøve og herefter køber papirbogen, hvis de synes om teksten.

"Jo mere pirateri, jo bedre," lyder Coelhos konklusion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.