Artikel top billede

Nu bliver det dyrere at bo i Silicon Valley

Ejendomsmæglerne glæder sig til 1.000 nye dollar-millionærer efter Facebook-børsnoteringen.

Det er allerede dyrt at bo i Silicon Valley, og mange pendler til arbejde i den solrige dal fra San Francisco hver dag. Men Facebook-børsnoteringen ventes at få huspriserne til at stige endnu mere. Mange af de nuværende og tidligere Facebook-medarbejdere, investorer - og selv en kunstmaler - bliver forgyldt under den kommende børsnotering.

"Det får en enorm effekt. De 1.000 nye millionærer har brug for et sted at bo," siger Silicon Valley-ejendomsmægleren Pierre Buljan til nyhedsbureauet AFP.

Han er vant til at sælge huse til unge teknologi-løver - og de ønsker "moderne high-tech boliger" tæt på lufthavne og skoler.

Typisk betaler klienten kontant for huset, hvor størrelsen kan svinge fra 372 til 1.393 kvm.

En anden ejendomsmægler, Dawn Thomas, fortæller at ejendomspriserne allerede er steget i området ved Facebooks hovedkvarter i Menlo Park og de forventes at stige endnu mere.

"Du har alle disse 'instant-millionærer' på gaderne. Det sker allerede," siger Thomas. Hun fortæller at it-millionærerne er meget "grønne" og leder efter energieffektive huse - ikke McMansions, altså enorme huse der sluger store mængder af energi.

Buljan og Thomas mener dog at der vil gå en smule tid, inden man kommer til at mærke konsekvenserne af børsnoteringen i Silicon Valley.

Ifølge Buljan har Facebook ligefrem opfordret sine medarbejdere til at vente med at købe huse for at undgå at markedet bliver oversvømmet med købere, så Facebook-millionærerne kommer til at overbyde hinanden.

"De ønsker ikke at det skal handle om, at Facebook har alle de her skøre mennesker som render ud og bruger deres penge," siger Sam Hamadeh fra rådgivningsfirmaet PrivCo.

Han fortæller at medarbejdere typisk kan sælge deres første aktier 180 dage efter børsnoteringen. De kan selvfølgelig låne pengene allerede nu - men det er næppe en god ide, advarer Hamadeh. Ingen kan sige om aktiekursen stiger eller falder.
 
"Aktierne kan styrtdykke i de seks måneder efter børsnoteringen," påpeger han.

denne side man kan se en oversigt over ejendomspriserne i Silicon Valley fra sidste år. Her lå gennemsnitsprisen på 2,5 mio. kr. I Menlo Park var gennemsnittet dengang omkring en halv million kroner højere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.