Artikel top billede

3 gode råd: Undgå pinligt bøvl med iPhone-beskeder

Se hvordan du undgår, at beskeder fra din iPhone forsvinder eller ender hos uvedkommende, som det netop er sket for en ansat hos Apple.

IMessage er Apples alternativ til sms-beskeden, og når det virker, er det en glimrende service.

Beskederne er helt gratis, og din iPhone finder selv ud af at sende en iMessage i stedet for en sms, når du skriver med en anden iPhone-bruger.

Desværre er iMessage plaget af en del problemer. Senest har et problem med iMessage betydet, at en iPhone-bruger, der har haft sin telefon til reparation hos Apple, uforvarende har kunnet følge med i en Apple-ansats lumre iMessage-korrespondance med en kollega.

Tabte beskeder

Men der er også folk, der oplever, at beskeder går tabt, når de har skiftet telefon og flyttet simkortet fra deres iPhone over i en smartphone af et andet mærke.

Det skyldes angiveligt, at deres telefonnummer stadigvæk er registreret på Apples-servere, så når andre iPhone-brugere skriver til dem, bliver beskederne stadigvæk sendt som iMessages og lander derfor på deres gamle iPhone i stedet for som sms-beskeder på den nye smartphone.

Men på den næste side kan du se, hvordan du bliver disse og andre iMessage-problemer kvit.

Tre gode råd til at få iMessage til at virke bedre

1. Slå iMessage fra, når du bytter simkort

Du skal passe på med at sætte dit eget simkort i en anden persons iPhone. Ellers kan du risikere, at det går dig som den ansatte i den amerikanske Apple Store, der uden at vide det lækkede beskeder til en kunde

Apple har dog efterfølgende været ude og afvise, at der er tale om en decideret fejl i iMessage. 

Ifølge Apple skal du blot huske at slå iMessage fra, før du sætter dit sim-kort i en anden persons telefon.

Du slår iMessage fra ved at gå ind i telefonens indstillings-menu og herefter vælge menupunktet "beskeder." 

2. Afmeld din iPhone på Apples hjemmeside

Har du skiftet din iPhone ud med en smartphone af et andet mærke, kan du risikere, at beskeder fra andre iPhone-brugere ender som iMessages på din gamle iPhone i stedet for som sms-beskeder på din nye telefon.
 
For at undgå det bør du slå iMessages fra på din iPhone, før du skifter telefon. Det kan du gøre ved at følge fremgangsmåden i punkt 1. 

Men har du ikke husket at gøre det, kan du ifølge brugere på Apples eget forum afmelde iMessages ved at logge ind Apples hjemmeside med dit Apple ID (det du bruger, når du køber apps og musik i iTunes og App Store). 

Du skal logge ind med dit Apple ID på dette link https://supportprofile.apple.com/MySupportProfile.do 
 

Når du har gjort det, klikker du på "Edit products". Vælg herefter den iPhone eller iPad, du vil fjerne, og afslut med at klikke på "unregister".

3. Send sms-beskeder i stedet
IMessages bliver afsendt via internettet, og derfor kan der være problemer med at sende en iMessage, hvis du har en meget dårlig forbindelse, har opbrugt dit data-abonnement eller er i udlandet og har slået data-roaming fra. 

Denne skribent har desuden oplevet, at iMessages ikke er blevet sendt, fordi telefonen er hoppet på et Wi-Fi-netværk, der ikke har virket. I den situation kan du dog vælge at sende sms-beskeder i stedet for iMessage - og tilsvarende bede din venner sende sms-beskeder til dig.

Det er ret simpelt at gøre. Når du netop har afsendt en iMessage, skal du bare trykke på den blå taleboble i et par sekunder og vælge "send som tekstbesked".

Læs også:

Her er sms-beskedens gratis afløsere  


Pas på - Apples iMessage kan lække dine beskeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.