Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

3 gode råd: Undgå pinligt bøvl med iPhone-beskeder

Se hvordan du undgår, at beskeder fra din iPhone forsvinder eller ender hos uvedkommende, som det netop er sket for en ansat hos Apple.

IMessage er Apples alternativ til sms-beskeden, og når det virker, er det en glimrende service.

Beskederne er helt gratis, og din iPhone finder selv ud af at sende en iMessage i stedet for en sms, når du skriver med en anden iPhone-bruger.

Desværre er iMessage plaget af en del problemer. Senest har et problem med iMessage betydet, at en iPhone-bruger, der har haft sin telefon til reparation hos Apple, uforvarende har kunnet følge med i en Apple-ansats lumre iMessage-korrespondance med en kollega.

Tabte beskeder

Men der er også folk, der oplever, at beskeder går tabt, når de har skiftet telefon og flyttet simkortet fra deres iPhone over i en smartphone af et andet mærke.

Det skyldes angiveligt, at deres telefonnummer stadigvæk er registreret på Apples-servere, så når andre iPhone-brugere skriver til dem, bliver beskederne stadigvæk sendt som iMessages og lander derfor på deres gamle iPhone i stedet for som sms-beskeder på den nye smartphone.

Men på den næste side kan du se, hvordan du bliver disse og andre iMessage-problemer kvit.

Tre gode råd til at få iMessage til at virke bedre

1. Slå iMessage fra, når du bytter simkort

Du skal passe på med at sætte dit eget simkort i en anden persons iPhone. Ellers kan du risikere, at det går dig som den ansatte i den amerikanske Apple Store, der uden at vide det lækkede beskeder til en kunde

Apple har dog efterfølgende været ude og afvise, at der er tale om en decideret fejl i iMessage. 

Ifølge Apple skal du blot huske at slå iMessage fra, før du sætter dit sim-kort i en anden persons telefon.

Du slår iMessage fra ved at gå ind i telefonens indstillings-menu og herefter vælge menupunktet "beskeder." 

2. Afmeld din iPhone på Apples hjemmeside

Har du skiftet din iPhone ud med en smartphone af et andet mærke, kan du risikere, at beskeder fra andre iPhone-brugere ender som iMessages på din gamle iPhone i stedet for som sms-beskeder på din nye telefon.
 
For at undgå det bør du slå iMessages fra på din iPhone, før du skifter telefon. Det kan du gøre ved at følge fremgangsmåden i punkt 1. 

Men har du ikke husket at gøre det, kan du ifølge brugere på Apples eget forum afmelde iMessages ved at logge ind Apples hjemmeside med dit Apple ID (det du bruger, når du køber apps og musik i iTunes og App Store). 

Du skal logge ind med dit Apple ID på dette link https://supportprofile.apple.com/MySupportProfile.do 
 

Når du har gjort det, klikker du på "Edit products". Vælg herefter den iPhone eller iPad, du vil fjerne, og afslut med at klikke på "unregister".

3. Send sms-beskeder i stedet
IMessages bliver afsendt via internettet, og derfor kan der være problemer med at sende en iMessage, hvis du har en meget dårlig forbindelse, har opbrugt dit data-abonnement eller er i udlandet og har slået data-roaming fra. 

Denne skribent har desuden oplevet, at iMessages ikke er blevet sendt, fordi telefonen er hoppet på et Wi-Fi-netværk, der ikke har virket. I den situation kan du dog vælge at sende sms-beskeder i stedet for iMessage - og tilsvarende bede din venner sende sms-beskeder til dig.

Det er ret simpelt at gøre. Når du netop har afsendt en iMessage, skal du bare trykke på den blå taleboble i et par sekunder og vælge "send som tekstbesked".

Læs også:

Her er sms-beskedens gratis afløsere  


Pas på - Apples iMessage kan lække dine beskeder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere