Artikel top billede

Den nye Google-brille skulle ligne Oakley Thump (vist på billedet)

Google udvikler Android-brille

Google har udviklet en Android-brille med indbygget display og kamera. Den styres ved at nikke med hovedet.

Tilbage i december kom de første rygter om den nye Google-brille, som angiveligt er udviklet i Googles hemmelighedsfulde laboratorium Google X. Her arbejdes der på alt fra robotbiler til rumfartøjer. Nu kan 9to5Google afsløre nye informationer om brillerne.

Der findes allerede en prototype, som angiveligt ligner Oakley Thumps. Et indbygget kamera kan tage billeder og bruges til augmented reality - her bliver billedet fra den virkelige verden altså blandet med digitale informationer.

Kameraet er meget lille og opløsningen skulle kun være på et par megapixels. Der er også indbygget en blitz.

Der er også et HUD (Head Up Display), men kun til det ene øje og det er ikke gennemsigtigt.

Et af de mest interessante aspekter er, at man kan navigere rundt i menuerne og vælge de forskellige funktioner ved at hælde og nikke med hovedet. Det skulle være meget intuitivt, når først man har lært det.

Der er voice-input og output, og både processor, hukommelse og lager skulle være på niveau med en almindelig Android-smartphone. Brillen skal da også fungere som en almindelig telefon.

Brillen bruger Google Goggles-teknologien. Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillerne, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Der findes allerede briller med indbyggede head-up-displays, men de ser typisk ret klodsede ud. Den nye Google-briller skulle ikke være meget tykkere end rigtige briller.

Ifølge 9to5Google overvejer firmaet at frigive brillen som en del af et betaprogram - muligvis i stil med det, man gjorde med Chromebooks sidste år.

Der er også et andet hemmelighedsfuldt projekt undervejs fra Google under navnet "We solve for X" - her er der muligvis tale om en konference eller tænketank, der skal finde løsninger på globale problemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere