Artikel top billede

Slettede Facebook-billeder forsvinder ikke

Selv efter tre år ligger mange af de gamle slettede billeder stadig på det sociale netværk.

Det er nemt at uploade billeder til Facebook - men det er meget, meget svært at slette dem igen. Du kan ganske vist slette billedet fra din profil. Men det ligger stadig på Facebooks servere og hvis du har et direkte link til billedet kan du stadig hente det frem - selv flere år efter sletningen. Det er selvfølgelig uheldigt, hvis du forsøger at glemme et pinligt partybillede eller en anden situation, som ikke skal deles med resten af verden på Facebook.

Ars Technica skrev om problemet allerede for tre år siden og dengang fortalte Facebook, at man havde instrueret sin CDN (content delivery network) partner til at forkorte det tidsrum hvor backup-kopier bliver gemt.

Men der er ikke sket meget. De slettede billeder ligger fortsat på Facebook i flere år. En læser fortæller om et billede af en nøgen baby, der blev slettet i maj 2008. Men i skrivende stund ligger billedet stadig på Facebook. Ars Technica har samlet flere andre historier om billeder, der er slettet i 2009 og 2010 - men altså stadig ligger online.

Nu lover Facebook igen, at man vil tage hånd om problemet - denne gang med et helt nyt system til håndtering af billeder.

"De systemer som vi brugte til at gemme billeder for et par år siden slettede ikke altid billederne fra vores content delivery networks inden for et rimeligt tidsrum, selvom de blev fjernet fra sitet med det samme," skriver Facebook-talsmand Frederic Wolens i en e-mail.

Billederne hænger altså fast i et gammelt system, lyder forklaringen. I det nye system bliver billederne slettet inden for 45 dage, lover firmaet. Kun en lille procentdel af billederne ligger stadig i det gamle system, og de skulle være slettet inden for en måned eller to.

Nu vil det så vise sig, om Facebook kan overholde sit løfte denne gang. Indtil da er det bedste råd at tænke sig godt om inden man uploader billeder - for det kan være vanskeligt at få dem fjernet igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere