Artikel top billede

SonicNotify udvikler lydtags til smartphones

Et nystartet firma vil krydse musik med lyd-tags, som aktiverer indhold på din smartphone.

Vi kender alle de firkantede QR-codes, som indeholder informationer der kan udlæses hvis man tager et billede af dem med sin smartphone. Det næste kan blive lyd-tags - det er højfrekvente lydsignaler, som ikke kan høres med det menneskelige øre.

Et amerikansk start-up kaldet SonicNotify vil integrere disse lyd-tags i musikoptagelser. Hvis man starter den tilhørende applikation på sin smartphone og spiller musikken, bliver lyd-taggen registreret af programmet.

Det kan så betyde at smartphonen åbner en webside, spiller en video, viser en placering på et kort eller noget helt andet.

Wired fortæller historien om SonicNotify og den nye teknologi. Firmaet forhandler angiveligt med Lady Gaga, som måske vil bruge lyd-tags til sine koncerter. Her er ideen så, at koncertgængerne kan downloade applikationen og bruge lyd-tags til at aktivere særligt indhold på telefonen.

"Det overfører en lyd med høj frekvens gennem højtalerne - vi kan ikke høre denne frekvens men smartphones kan, så vi kan låse indhold op til live-events, tv-shows og på nettet," siger Jesse Israel fra Cantora Records + Labs, der har investeret i SonicNotify.

Teknologien skal bruges under modeugen i New York, hvor der bliver overført billeder af modellerne direkte til gæsternes smartphones. En anden mulighed er, at koncertgængere kan stemme om hvilke sange kunstneren skal synge på scenen.

Der er også mulighed for, at hver højtaler kan overføre en forskellig tone, så man kan aktivere forskelligt indhold alt efter hvor modtageren befinder sig i en koncertsal.

"Vi kan ramme de enkelte sektioner med forskellige frekvenser, så sektion C's telefoner bliver til lilla hjerter, mens sektion F på den anden side har røde firkanter," siger Israel.

Man kan selv afprøve konceptet med applikationen Sonic Experiences.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere