Artikel top billede

Bye-bye til mobilopladere - Her er de trådløse afløsere

Hvad gør vi, når vi har glemt vores opladere? PC World Business Center har kigget på en række alternativer, der snart kan blive virkelighed.

Få ting er værre end at være taget af sted på konference eller forretningsrejse og opdage, at du har glemt opladeren til din telefon.

Mange har forsøgt sig med løsninger på dette problem. Der findes cases med indbygget batteri, eksterne batterier, solcelleopladere og sågar har nogle cafeer og hoteller et system, hvor de tilbyder at lade din telefon op mod betaling.

I øjeblikket tester flere barer i New York eksempelvis et system ved navn JuiceBox, der er en slags automat, hvor du kan lade din telefon op i en specialdesignet aflåst boks.

Men ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne slippe for alt dette bøvl?

Telefon med indbygget oplader

Den tanke har en designer ved navn Fancois Rybarczyk også gjort sig.

Derfor har han på designsiden Yanko Design givet sit ekstremt stilfulde bud på, hvordan den ideelle mobil-oplader bør se ud.

Han kalder konceptet for "The Autonome", og den forvandler telefonens batteri til et aftageligt modul i magnesium med et indbygget strømstik, der kan slåes ud og sættes direkte i en stikkontakt.

Du kan sætte hele telefonen til opladning på én gang. Men du kan også vælge at sætte en del af den til opladning.

Telefonen er nemlig delt i to, hvor af den ene del er aftagelig, og derfor kan fjernes og sættes til opladning, mens du stadigvæk bruger telefonen.

Her er telefonen med trådløs strøm

"The Autonome" er dog stadigvæk blot et koncept, og derfor kan designeren også give fantasien frit løb. I konceptet er batteriet hurtigt opladeligt og kan fyldes helt op på blot 30 sekunder, hvilket ikke er i nærheden af at være muligt med den eksisterende batteri-teknologi. 

I dag tager det som regel flere timer at lade en telefon op. Eksempelvis vil en iPhone, der er løbet tør for strøm, tage omkring fire timer om at blive ladet 100 procent op, men den vil dog kunne nå 80 procent på lidt under to timer. 

Ideen om hurtigt opladende batterier er dog heller ikke helt fri fantasi.

Eksempelvis har forskere fra det amerikanske universitet University of Illinois ifølge teknologi-siden Ars Technica fundet frem til en metode, der kan gøre muligt at oplade batterier til mobiltelefoner på blot to minutter.

Motorola-telefon med trådløs strøm

En mere realistisk afløser for den klassiske telefonoplader ser dog ud til at være en induktions-oplader, hvor telefonen oplades via magnetisme. Og det er ikke helt usandsynligt, at vi i den nærmeste fremtid vil se nye telefoner med denne form for opladning. 

Eksempelvis har Motorola udviklet et induktions-cover til telefonen Motorola Droid Bionic, der for cirka 110 kroner (20 dollar) kan købes som ekstraudstyr til telefonen. Men hertil skal også lægges udgiften til en særlig opladningsplade, som telefonen skal placeres på for at få strøm. 

Desværre ser Droid Bionic endnu ud til kun at kunne købes i USA. 

Læs også: 

Har du brug for mere strøm? Her er 7 smarte opladere

10 tip som får dit smartphone-batteri til at holde længere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.