Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu kommer Googles nye Dropbox-konkurrent

Google udfordrer Dropbox med sin nye Google Drive-tjeneste. Er du klar til at skifte fra Dropbox?

Google er klar til at gå i nærkamp med Dropbox, der er en af de seneste år mest succesrige internettjenester.

Dropbox har med stor succes givet brugerne mulighed for at tage online backup, dele filer med venner og ikke mindst gøre brugernes filer tilgængelige på tværs af alle deres forskellige computere, telefoner og tablets.

I 2011 passerede Dropbox 25 millioner brugere på verdensplan, og de mange brugere har især taget servicen til sig, fordi den på ekstremt enkel vis gør det muligt for folk at flytte deres filer fra computeren og ud på Dropbox' servere på nettet. 

Men ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal vil Google nu udfordre Dropbox' dominans med en ny service, der får navnet Google Drive.

Med Google Drive kan brugerne dele deres filer, foto og videoer på tværs af forskellige enheder. Akkurat som med Dropbox.

Kan være klar om få uger

Ifølge Wall Street Journal forventes Google Drive at blive lanceret i løbet af få måneder - og måske allerede i løbet af blot uger.

Ligesom Dropbox vil servicen være gratis for de fleste brugere, der blot har behov for at uploade begrænsede datamængder, mens folk med større behov må betale for det.

Dropbox har længe været et interessant bytte for verdens allerstørste tech-firmaer, og sidste år kunne det amerikanske erhvervsmagasin Forbes afsløre, at Apple allerede tilbage i 2009 forsøgte at købe Dropbox for 800 millioner dollar, hvilket svarer til mellem 4 og 5 milliarder danske kroner. Et tilbud der blev afslået af Dropbox' stifter, Drew Houston.

Sidenhen har Apple selv forsøgte at gå i Dropbox i bedene med sin gratis iCloud-service, der gør det muligt for Apple-brugere at synkronisere indhold på tværs af deres iPhones, iPad og computere.

Senest har Microsoft også lanceret sin Dropbox-pendant ved navn Skydrive, der giver brugerne intet mindre end 25 gb gratis lagerplads.

Læs også:

Her har du de sikre alternativer til Dropbox

Gratis service gør din Dropbox federe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.