Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Aktivister vil demonstrere mod Apple

Torsdag er der indkaldt til demonstrationer foran flere Apple-butikker for at protestere mod dårlige arbejdsforhold hos kinesiske leverandører.

Balladen om arbejdernes vilkår i de kinesiske Foxconn-fabrikker fortsætter. Torsdag er der indkaldt til protestaktioner foran flere Apple-butikker i Washington D.C., New York, London og Sydney. Det er internet-platformene Change.org og SumOfUs.org, der organiserer demonstrationerne. De skal sætte fokus på arbejdsforholdene hos de kinesiske Apple-leverandører.

En talsmand for Change.org siger til CNN Money, at man forventer omkring 40 deltagere til demonstrationen foran den nye Apple-butik i Grand Central Terminal i New York.

Change.org har indsamlet mere end 200.000 underskrifter i en kampagne, hvor man opfordrer Apple til at udarbejde en ny strategi for at beskytte sine arbejdere. En parallel aktion hos SumOfUs.org har indsamlet 50.000 underskrifter. De skal nu afleveres til Apple torsdag.

En artikel i New York Times om forholdene hos Foxconn og andre Apple-leverandører i Kina satte gang i den seneste debat om den menneskelige pris for iPhone og iPad. Apple har afvist beskyldninger om, at man er ligeglad med arbejdernes velfærd.

Samtidig har hacker-gruppen SwaggSec skaffet sig adgang til en intern server hos Foxconn og fået fat i fortrolige oplysninger, herunder kodeord fra alle medarbejderne, også Foxconn-chef Terry Gou. I en udtalelse hos Pastebin begrunder gruppen sin aktion med de dårlige forhold for arbejderne hos Foxconn.

Den hackede server er angiveligt blevet brugt til at modtage bestillinger fra Apple, HP eller Microsoft. Nu er den taget offline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.