Artikel top billede

ProHolding i offensiven: køber Naveksa

Efter år med milliontab får Microsoft-forhandleren ProInfo nu en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Den kommer med købet af udviklingshuset Naveksa.

Randrusianske Proholding har købt aktiemajoriteten i udviklingshuset Naveksa.

Dermed får ProHoldings datterselskab, Microsoft-forhandleren ProInfo, der netop har fremlagt endnu et millionunderskud, en hjælpende hånd.

Naveksa, der er specialiseret i at udvikle løsninger til produktion og logistik, fortsætter som selvstændig virksomhed. Men markedsføring, salg og implementering i Danmark flyttes til Microsoft-forhandleren ProInfo.

»Baggrunden er, at vi nu går ind i Nav-markedet. Vi har i forvejen C5 og Axapta. Samtidig åbner vi kontor i Horsens, så vi nu næsten er landsdækkende, og vi kan nu levere næsten alt, en virksomhed har brug for. Mange kunder foretrækker at have alt samlet hos en leverandør,« fortæller direktør i ProInfo og ProHolding Gert Davidsen.

Han mener, der er et godt marked for Naveksas løsninger målrettet produktionsvirksomheder.

»Vi oplever et skærpet fokus på effektivisering og optimering i de danske produktionsvirksomheder. Derfor efterspørger mange produktionsledere værktøjer, som kan gøre det nemmere at håndtere problemstillinger som for eksempel manuel planlægning, flaskehalse og leveringssikkerhed.«

Købet kan virke som en støtteerklæring til ProInfo, der i regnskabet for 2010/11 kom ud med et negativt resultat før skat på 8,7 millioner kroner og ikke har vist et overskud siden 2007/08.

Af Proholdings regnskab fremgår det nemlig, at det er selskabet Proløn, der holder gang i hjulene i holdingselskabet, der samlet set kommer ud med et overskud på 1,1 million kroner i 2010/2011.

»Resultatet er væsentlig påvirket af modtaget udbytte på 8,5 millioner kroner fra datterselskabet ProLøn A/S samt gældseftergivelse på seks millioner kroner til datterselskabet ProInfo A/S,« står der i regnskabet.

Gert Davidsen giver dog sin fulde opbakning til ProInfo.

»Vi har også tidligere investeret i ProLøn, og her så vi ikke overskud før 2001/02. Nu laver vi en investering i ProInfo. Vi er blandt andet flyttet i et nyt domicil, og vi har opbygget en CRM-afdeling på SuperOffice og Microsoft, og der ligger en hel del udgifter på Microsoft. Og så har det været hårde år, hvor specielt store projekter har været vanskelige at få hjem. På softwaresiden har markedet også været skruet ned,« siger han.

Holdingselskabet Proholding har ProInfo, ProLøn, ProInfo Viborg, Xafir og nu også ProInfo Horsens under sig.

ProInfo kommer hermed til at have afdelinger i Randers, Viborg, Horsens og Greve.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere