Artikel top billede

Forskere udvikler teknologi til super-harddiske

En ny metode til lagring af data skulle være flere hundrede gange hurtigere end almindelige harddiske.

Et internationalt forskerhold har demonstreret en ny metode til magnetisk datalagring som bruger varme til at gemme informationerne på lagermediet. Det skulle være flere hundrede gange hurtigere end dagens harddiske, fortæller University of York.

"I stedet for at benytte et magnetfelt til at lagre informationer på et magnetisk medie, har vi udnyttet meget stærkere interne kræfter og gemt informationer kun med varme. Denne revolutionære metode gør det muligt at gemme terabyte i sekundet, hundreder af gange hurtigere end den nuværende harddisk-teknologi. Eftersom der ikke er brug for et magnetfelt, er der heller ikke noget energiforbrug," forklarer fysikeren Thomas Ostler.

Det eksperimentelle arbejde med den nye teknologi er udført i Rusland, Holland og Schweiz. Forskerne mener selv at der er tale om et betydeligt gennembrud.

"I århundrede har man troet at varme kun kan ødelægge den magnetiske struktur. Nu har vi demonstreret at det faktisk kan bruges til at gemme information på et magnetisk medie," siger Alexy Kimel fra Radboud-universitetet i Holland.

Den magnetiske lagringsteknologi bygger på princippet om, at magneter tiltrækker og frastøder hinanden - alt efter deres magnetiske orientering. For at gemme en bit skal man ændre magnetens orientering, og det sker normalt ved at bruge et eksternt magnetfelt. Nu har forskerne så demonstreret, at det kan gøres med en meget kort varmeimpuls.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.