Artikel top billede

IE6-problemet om igen - Apple og Google skaber nye standardproblemer på nettet

Hensygnende Internet Explorer 6 er designeres hadeobjekt. Men Google og Apple er ved at skabe et lignende problem.

De kvaler og frustrationer, som Microsofts Internet Explorer 6 gav verdens webdesignere og internetbrugere, er Google og Apple måske ved at genskabe.

Det mener en af de ansvarlige hos W3C, der overvåger standarder på nettet.

Problemet er, at stor en del af trafikken på nettet i øjeblikket går til Android-telefoner, iPads og Apples iPhone, og så vil mange udvikleres interesse naturligt koncentrere sig om dem.

"For kort tid siden var IE6 den klart mest dominerende browser. Det betød, at nettet var fyldt med hjemmesider, der kun fungerede godt i IE6, og brugere med andre browsere blev efterladt hjælpeløse. IE6 er død, og den tid er forbi, og alle browserproducenter - inklusive Microsoft - glæder sig over det. Men er problemet virkelig væk? Nej, ikke helt. IE6 er væk, men problemet er tilbage," skriver Daniel Glazman, næstformand i bestyrelsen for World Wide Web Consortium (W3C) på sin blog.

Både Google og Apple anvender WebKit-motoren i deres browsere, og ifølge Glazman findes der allerede massevis af hjemmesider, der fungerer bedst i WebKit, selv om alle talte om at vende tilbage til at bruge webstandarder efter IE6's død.

Hvad gør vi?

En af udfordringerne er ifølge Glazman, at nogle browsere får understøttelse for de nye funktioner i HTML5 hurtigere end andre.

Mange udviklere vælger derfor at designe specifikt til Webkit, for at være sikre på, at deres sider virker allerede nu.

Men selv om andre browsere med tiden understøtter de samme ting, så vil internetbesøgende stadig opleve problemer, hvis udviklere glemmer at fjerne de browserspecifikke elementer, der knytter sig til WebKit, i koden.

"Jeg opfordrer inderligt alle til at stoppe med at designe udelukkende for Webkit," siger Glazman.

Læs mere på Cnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere