Artikel top billede

Spilguru samler millioner til nyt adventure

På kun otte timer samlede den legendariske spildesigner Tim Schafer mere end to millioner kroner på Kickstarter. Pengene fortsætter med at rulle ind.

I skrivende stund har Tim Schafer indsamlet mere end 1,2 mio. dollar eller næsten syv millioner kroner til sit nye spilprojekt på crowdsourcing-platformen Kickstarter. Tim Schafer er en legende blandt spiludviklere. Han står bag klassikere som Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle og Grim Fadango. Det er point-and-click adventures - en spilgenre, der næsten er forsvundet helt i glemslen.

Men Tim Schafer er ikke glemt. Det viser hans seneste indsamling på Kickstarter, hvor folk kan donere penge til udviklingen af et nyt adventure. Hvis man lover at bidrage med 15 dollar får man adgang til betaversionen og den færdige udgave på Steam. For 250 dollar får man en signeret poster fra udviklerne.

Hvis man har lyst til at bruge lidt flere penge, kan man spendere 10.000 dollar og blive inviteret til frokost med Tim Schafer og en rundvisning i hans firma. For 50.000 dollar kan man komme med som en figur i spillet.

Det er altså gået over al forventning. Målet var at indsamle 400.000 dollar til spiludviklingen i løbet af en måned. Allerede efter otte timer var dette beløb hentet hjem. Men pengene fortsætter med at vælte ind, og de ekstra penge skal nu bruges til at udvikle versioner til MacOS og iOS og producere en dokumentarfilm om udviklingsarbejdet.

Schafer lover at spillet er færdigt i oktober 2012 og undervejs bliver der mulighed for at følge udviklernes arbejde med løbende videoopdateringer og komme med feedback til spillet i et forum for betatesterne.

To Kickstarter-projekter har rundet 1-million-dollar grænsen i de sidste dage og det er første gang, at platformen har indsamlet så mange penge til enkelte projekter. Det ene projekt er altså Tim Schafers spil, og det andet er den såkaldte Elevation Dock til iPhone og iPad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere