Artikel top billede

Milliarder og håndslag - Sådan skal dansk mobildækning bringes i verdensklasse

Aftale: Teleselskaber pumper milliarder af kroner i bedre teledækning. Kommuner lover at mindske mastebøvl.

Teledækningen i Danmark er ikke perfekt men på vej til at blive væsentlig forbedret.

Erhvervsminister Ole Sohn har i dag drukket kaffe med telebranchen og de danske kommuner og regioner. Resultatet blev en markant aftale - en fempunktsplan - om at styrke mobildækningen i hele landet.

Teleselskaberne vil helt konkret investere mellem 6 og 6,5 milliarder kroner i udbygning af mobilnet de næste tre år. For at styrke både dækningen og kapaciteten.  

Ikke mere borgerbøvl

Samtidigt er parterne også blevet enige om at forbedre dialogen omkring opsætning af nye master.

Senest har både borgerprotester, manglende regelsæt og langsom sagsbehandling gjort det bøvlet at opsætte master i blandt andet Aarhus og Nordsjælland.

Parterne (Telebranchen, KL og Danske Regioner) har givet hinanden håndslag på at øge dialogen i forhold til masteplaceringer.
For eksempel ved at dele erfaringer og udarbejde best practice for byggesagsbehandling og teleselskabernes ansøgninger. Og ved at sørge for bedre oplysninger til forbrugerne om mobiltelefoners antenneforhold.

Erhvervsstyrelsen vil nu stå for at lave en kortlægning over mobildækningen, så parterne løbende vil kunne gøre status over fremskridtet. Første gang allerede inden udgangen af 2012.

Vi skal i spidsen

Der er flere tegn på, at vi skal glæde os til en mere fyldig mobildækning i Danmark.
DSB og teleselskaberne er også meget tæt på at blive enige om at styrke dækningen langs togstrækningen fra København mod Nordjylland. Blandt andet ved at placere signalforstærkere i togene.

"Danmark er et af de lande i verden, der har den bedste mobildækning, men det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke kan gøre det bedre. Derfor er jeg meget opsat på, at vi får undersøgt alle barrierer og muligheder for at skabe bedre mobildækning i alle dele af Danmark," skriver erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.