Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

NemID-koks hos Skat skaber kaos for Mac-brugere

Mac-brugere og Windows-brugere med Internet Explorer har problemer med at logge ind på Skats hjemmeside. Se her, hvordan Skat mener, at problemet skal løses.

Hvert kvartal skal danske erhvervsdrivende indberette moms til Skat. Og bliver det ikke gjort i tide, falder straffen prompte i form af et ekstra gebyr på 800 kroner.

Der var deadline for momsindberetning i fredags, og her oplevede mange erhvervsdrivende store probemer med indberetningen.

Det skyldes en fejl på Skats hjemmeside, der betyder, at især Mac-brugere ikke har kunnet logge ind med NemID på Skats TastSelv Erhverv-service.

Men også Windows-brugere, der har anvendt den nyeste version af Internet Explorer, har været ramt.

Skats kontorchef Johnni Jensen oplyser, at Skat endnu ikke kender årsagen til problemet.

"Men vi har kendt problemet siden den 17. januar, da vores kundecenter oplevede, at der pludselig kom en del henvendelser fra folk, der havde problemer med at logge ind. Det er især folk med Mac-computere, der oplever problemet, og vi arbejder fortsat på at løse det," siger kontorchefen til PC World Business Center.

Frustrationer hos iværskættere

Problemet hos Skat har blandt andet sat gang i debatten på iværksætter-forummet Amino, hvor adskillige iværksættere lufter deres frustrationer.

En af dem er den unge iværksætter Frederik Kehler, der driver reklamebureauet Enovasion.

Han har forgæves forsøgt at logge ind på Skats TastSelv-service med sin iMac.

Men når han prøver på at logge ind, får han ikke adgang til TastSelv-servicen. I stedet bliver han smidt direkte tilbage til forsiden.

"Det sker, uanset om jeg bruger Safari, Chrome eller Firefox som browser," fortæller han til PC World Business Center.

Og når han kontakter Skat med sit problem, får han ikke meget hjælp.

"Når jeg ringer til Skat, bruger jeg de første 30 eller 40 minutter på at komme igennem, og når det endelig lykkes at få kontakt med en medarbejder, får jeg bare besked på, at jeg må finde mig en Windows-computer, hvis jeg vil indberette min moms," siger han.

Skat: Vi har en løsning på vej

Der var deadline for momsindberetning fredag den 10. februar, og Frederik Kehler fortæller, at han fik indberettet sin moms til tiden. Men han blev nødt til at bruge en Windows-computer, som han lånte hos en ven. 

Normalt bruger han 2-3 timer om måneden på at indberette moms og lave regnskab til virksomheden, men i denne måned anslår Frederik Kehler, at problemerne med Skats TastSelv-service betyder, at han har brugt omkring det dobbelt antal timer på det. 

Skat: Løsningen er på vej
Hos Skat erkender kontorchef Johnni Jensen, at borgerne naturligvis ikke kan være tjent med den slags problemer. 

Derfor har Skat lavet en vejledning på sin hjemmeside, hvor det fremgår, hvilke browser-versioner borgerne skal benytte. 

Eksempelvis anbefaler Skat, at Mac-brugere installerer Google Chrome i version 17.0.965.46, og at Windows-brugere i stedet for den nyeste version af Internet Explorer bruger version 8.0.x

Men kan det virkelig passe, at man som borger skal sidde og holde styr på sin browsers versionsnummer, bare fordi man skal indberette sin moms?

"Nej, det kan det naturligvis ikke. Derfor har vi også bedt vores leverandør om at finde en løsning på problemet," siger Johnni Jensen. 

Og hvornår vil den løsning så være klar? Vil det ske, før den næste momsindberetning om tre måneder? 

"Ja, ja - så lang tid må der slet ikke gå. Vi afgav bestillingen til vores leverandør på et styregruppemøde i torsdags, så jeg forventer at høre fra dem allerede i denne uge, så vi kan få løst problemet hurtigst muligt. Vi lever jo af at supportere borgere og virksomheder, og det vil vi gerne gøre på den gode måde," siger han. 

Johnni Jensen har ikke tal på, hvor mange henvendelser Skat har modtaget på grund af problemet. Men hans umiddelbare vurdering er dog, at det ikke vil resultere i, at færre virksomheder får indberettet deres moms til tiden i dette kvartal.

Læs også:

Sådan undgår du at komme til torskegilde hos Skat 


Her er de fede ting, som du kan betale med firmakortet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.