Artikel top billede

Apple vil gøre alle sine bærbare slankere

Nu skal alle Apples bærbare computere ligne MacBook Air.

Den ultratynde MacBook Air har inspireret Intels ultrabook-koncept (og det tilsvarende ultrathin fra AMD), som skal revolutionere notebook-markedet med meget tynde og lette computere. Nu ser det ud til Apple også vil tage sin egen medicin og fuldstændig ændre hele sit sortiment af bærbare computere, så de alle kommer til at ligne MacBook Air. Det melder bloggen AppleInsider.

Der er gået mere end tre år, siden den første MacBook Air kom på gaden, og meget har ændret sig i denne tid. Apple har selv introduceret sin iPad og dermed skabt et helt nyt marked for tavlecomputere, som også truer notebook-salget (og næsten har slået netbook'en ihjel).

Det betyder også at forbrugerne forventer det samme supertynde design i bærbare, som de kender fra tablets (man kan få begge dele, som med Asus Eee Transformer Prime).

Hvis man skal tro AppleInsider, så bliver alle MacBook Pro modeller relanceret i 2012 i tynde og lette udgaver.

Det betyder også at man sandsynligvis må sige farvel til indbyggede optiske drev og harddiske, der erstattes af Flash-baserede SSD'er. Der er ganske enkelt ikke plads til andet i det tynde kabinet.

Apple vil angiveligt først relancere 15-tommers modellen af MacBook Pro og senere følger så den større udgave med 17-tommers skærm.

Der er allerede rygter om en ultratynd 15-tommers Apple-notebook med Thunderbolt-teknologi og Intels Ivy Bridge-mikroarkitektur, der ventes til april. Her er der altså tale om den nye MacBook Pro, ifølge AppleInsider.

I de tre år siden lanceringen af den oprindelige Air har Apple tredoblet sit notebook-salg - og det sker i en periode hvor pc-markedet ellers har det svært.

Men Apples planer kan også ses som en bekræftelse af Intels ultrabook-strategi - her mener man, at slaget i det kommende år skal stå om de supertynde computere. Problemet for ultrabook-producenterne har været at få prisen ned - i de første måneder har salget været skuffende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere