Artikel top billede

Er Google Wallet det næste store flop?

Googles forsøg på at skabe en mobil digital pung tegner til at blive en fiasko.

For et halvt år siden kunne Google præsentere sit nye NFC-baserede betalingssystem til mobiltelefoner, Google Wallet. Her er ideen at man skal betale ved at holde sin mobiltelefon i nærheden af en sensor ved kassen. Beløbet bliver så automatisk trukket fra betalingskortet.

Men Google har haft svært ved at finde partnere, der vil bruge teknologien. I sidste uge gik Google Wallet helt offline mens man arbejder på et sikkerhedsproblem. Nu bliver der spekuleret på, om Wallet kommer til at lide samme skæbne som Google Wave, Labs, Health, PowerMeter og de mange andre projekter, som Googles nye chef Larry Page har skåret væk, skriver CNET.

Google Wallet fungerer kun i telefoner med NFC-chip. For at beskytte mod uautoriserede betalinger benyttes en kombination af en særlig pin-kode og krypteret datakommunikation. Men sikkerheden er altså alligevel et problem. 

I sidste uge kom det frem, at man kan "tømme" den virtuelle pung hvis man får fat i telefonen og enhedens skærm ikke er låst. Google Wallet gemmer brugerens kreditkort-data og informationer til et forudbetalt Google-betalingskort i en digital applikation på telefonen. Men selvom applikatioen slettes, ligger disse data stadig gemt i et sikkert område i hukommelsen.

Hvis telefonen bliver stjålet, kan tyven altså installere Google Wallet igen eller blot åbne programmet og få adgang til alle de "penge", der ligger i pungen. Det er selvfølgelig ikke anderledes end et normalt tyveri af ens fysiske pung. Men Google har alligevel reageret ved at spærre for den del af Google Wallet, hvor man kan tilføje nye forudbetalte kort.

Sikkerheden er kun et af Googles problemer. Et halvt år efter lanceringen har man fortsat kun én teleoperatør som partner - Sprint Nextel. Der er kun to telefoner der kan bruges med Google Wallet, Samsung Nexus S 4G og den ulåste Galaxy Nexus.

Motorola har indtil videre ikke tilføjet NFC-chips til sine telefoner, og det er usikkert om en kommende iPhone 5 bliver udstyret med NFC.

Google har ikke brug for teleselskaberne - men man har brug for, at de ikke blokerer for applikationen. Teleselskabet Verizon Wireless i USA vil således ikke tillade at Wallet bliver brugt i firmaets netværk. Her arbejder man på sin egen mobile digitale pung, Isis.

Det er også svært at få forhandlerne til at investere i de nødvendige NFC-terminaler. Hos PayPal har man derfor valgt en anden strategi, som ComON kunne fortælle sidste år. Her kommer man med en betalingsløsning, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og det er dermed en meget billig løsning for detailhandelen.

Google har haft lignende problemer med sin Google TV-platform, der også lignede en dødsejler i lang tid. De store tv-selskaber i USA ville ikke streame deres indhold til Google TV, men nu forsøger Google at finde en ny model, hvor man samarbejder med tv-selskaberne i stedet for at konkurrere med dem. Det samme kan ske med Google Wallet - så måske er det for tidligt at afskrive Googles forsøg på at skabe en digital pung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere