Artikel top billede

Er Google Wallet det næste store flop?

Googles forsøg på at skabe en mobil digital pung tegner til at blive en fiasko.

For et halvt år siden kunne Google præsentere sit nye NFC-baserede betalingssystem til mobiltelefoner, Google Wallet. Her er ideen at man skal betale ved at holde sin mobiltelefon i nærheden af en sensor ved kassen. Beløbet bliver så automatisk trukket fra betalingskortet.

Men Google har haft svært ved at finde partnere, der vil bruge teknologien. I sidste uge gik Google Wallet helt offline mens man arbejder på et sikkerhedsproblem. Nu bliver der spekuleret på, om Wallet kommer til at lide samme skæbne som Google Wave, Labs, Health, PowerMeter og de mange andre projekter, som Googles nye chef Larry Page har skåret væk, skriver CNET.

Google Wallet fungerer kun i telefoner med NFC-chip. For at beskytte mod uautoriserede betalinger benyttes en kombination af en særlig pin-kode og krypteret datakommunikation. Men sikkerheden er altså alligevel et problem. 

I sidste uge kom det frem, at man kan "tømme" den virtuelle pung hvis man får fat i telefonen og enhedens skærm ikke er låst. Google Wallet gemmer brugerens kreditkort-data og informationer til et forudbetalt Google-betalingskort i en digital applikation på telefonen. Men selvom applikatioen slettes, ligger disse data stadig gemt i et sikkert område i hukommelsen.

Hvis telefonen bliver stjålet, kan tyven altså installere Google Wallet igen eller blot åbne programmet og få adgang til alle de "penge", der ligger i pungen. Det er selvfølgelig ikke anderledes end et normalt tyveri af ens fysiske pung. Men Google har alligevel reageret ved at spærre for den del af Google Wallet, hvor man kan tilføje nye forudbetalte kort.

Sikkerheden er kun et af Googles problemer. Et halvt år efter lanceringen har man fortsat kun én teleoperatør som partner - Sprint Nextel. Der er kun to telefoner der kan bruges med Google Wallet, Samsung Nexus S 4G og den ulåste Galaxy Nexus.

Motorola har indtil videre ikke tilføjet NFC-chips til sine telefoner, og det er usikkert om en kommende iPhone 5 bliver udstyret med NFC.

Google har ikke brug for teleselskaberne - men man har brug for, at de ikke blokerer for applikationen. Teleselskabet Verizon Wireless i USA vil således ikke tillade at Wallet bliver brugt i firmaets netværk. Her arbejder man på sin egen mobile digitale pung, Isis.

Det er også svært at få forhandlerne til at investere i de nødvendige NFC-terminaler. Hos PayPal har man derfor valgt en anden strategi, som ComON kunne fortælle sidste år. Her kommer man med en betalingsløsning, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og det er dermed en meget billig løsning for detailhandelen.

Google har haft lignende problemer med sin Google TV-platform, der også lignede en dødsejler i lang tid. De store tv-selskaber i USA ville ikke streame deres indhold til Google TV, men nu forsøger Google at finde en ny model, hvor man samarbejder med tv-selskaberne i stedet for at konkurrere med dem. Det samme kan ske med Google Wallet - så måske er det for tidligt at afskrive Googles forsøg på at skabe en digital pung.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.