Artikel top billede

Hackere havde frit spil hos Nortel i ti år

I næsten ti år har hackere haft adgang til fortrolige oplysninger hos Nortel Networks. Sporene fører til Kina.

Nu har Wall Street Journal afsløret at formodede kinesiske hackere har haft adgang til it-infrastrukturen hos teleleverandøren Nortel Networks i næsten ti år. Hackerne er trængt ind i Nortels computere helt tilbage i år 2000 med stjålne kodeord og brugernavne fra syv topmedarbejdere - herunder firmaets adm. direktør - og de har haft "adgang til alt".

Det fortæller Brian Shields, der arbejdede for selskabet i 19 år og stod i spidsen for en intern undersøgelse af hackerangrebet hos Nortel.

Han fortæller at tyvene har fået fat i tekniske dokumenter, forskningsrapporter, forretnings-planer, e-mails fra medarbejderne og andre fortrolige dokumenter.

Hackerne har også plantet spionprogrammer på medarbejdernes computere - uden at blive opdaget.

I 2004 kom de første tegn på, at store datamængder blev downloadet fra netværket, men først i 2009 fandt man et rootkit på en af firmaets computere.

Canadiske Nortel Networks var tidligere en af de største netværksleverandører. En enorm gæld sendte selskabet ud i vanskeligheder og i 2009 gik Nortel i betalingsstandsning. Siden er de forskellige forretningsområder solgt til andre selskaber som Avaya, Ciena og Ericsson.

Et konsortium bestående af Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, RIM og Sony købte Nortels store patent-samling for 4,5 mia. dollar eller mere end 23 mia. kr. sidste år.
 
Men køberne er ikke blevet informeret om sikkerhedsproblemerne hos Nortel, ifølge Shields.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere