Artikel top billede

Her er fire Dropbox-tricks som du ikke kendte

Ved du, hvordan du finder gamle versioner af dine dokumenter på Dropbox?

På trods af konkurrencen fra Microsoft og snart Google er Dropbox uden sammenligning den mest populære fillagringstjeneste på nettet.

Dropbox' popularitet skyldes sandsynligvis, at servicen er ekstremt simpelt bygget op og strippet for overflødige og forvirrende funktioner.

Men under overfladen gemmer Dropbox dog alligevel på nogle funktioner, som du ikke nødvendigvis kender til.

Her er fire af dem: 

1. Se tidligere versioner af dine filer

Er du kommet til at overskrive et dokument på din Dropbox, eller har du delt en mappe med en ven, der har lavet nogle uheldige redigeringer i et dokument?

Fortvivl ikke.

Dropbox gemmer alle versioner af dine dokumenter i op til 30 dage. For at se de tidligere gemte versioner skal du logge ind med dit brugernavn og kodeord på Dropbox.com. I oversigten over dine dokumenter klikker du på trekanten ude i højre side og vælger "previous versions".

Sådan bliver dine billeder automatisk uploadet til Dropbox

2. Upload filerne på alternative måder

I Dropbox' velkendte brugerflade flytter du normalt filer via "drag 'n' drop", hvor du med musen tager filer fra dine mapper på harddisken og smider dem ud på din lagerplads hos Dropbox. 

Men sidder du eksempelvis ved en computer, hvor du ikke har installeret Dropbox, kan du sende dine filer til en særlig mailadresse, der automatisk uploader filerne til Dropbox. 

Dropbox-mailen er dog en tjeneste fra en tredjepart, og altså ikke en, som Dropbox selv tilbyder. Du får mail-adressen på sendtodropbox.com, og når du i fremtiden sender en mail med en vedhæftet fil til adressen, vil filen havne i en særlig mappe på din Dropbox-konto. 

Alternativt kan du bruge siden url-droplet.com, der er en service, hvor du kan taste et link til en fil ind på din url-droplet-side, og herefter vil filen automatisk blive gemt på din Dropbox-konto. Dette er også særligt smart, hvis du sidder med din mobiltelefon eller en computer, der ikke er din egen. 

Tidligere har vi her på siden også omtalt siden Dropbox Automator, der automatisk kan uploade dine billeder fra eksempelvis Facebook til en mappe hos Dropbox. 

For alle disse tjenester gælder det dog, at de kræver at få adgang til dine Dropbox-mapper. Har du følsomme informationer på din Dropbox, anbefaler vi derfor altid, at du tænker dig om en ekstra gang, før du giver en tredjepart tilladelse til det.


3. Gør Dropbox til din standardmappe

Det nytter ikke noget, at Dropbox kan gemme tidligere versioner af et dokument, hvis du til gengæld glemmer at uploade dine vigtige filer til Dropbox. 

Derfor kan det være en god idé at flytte din dokumentmappe permanent ud på Dropbox.

I Windows 7 og Vista flytter du din standard-mappe til dokumenter (Mine Dokumenter) ud på Dropbox ved at højreklikke på mappen, vælge "egenskaber" og til sidst "placering". Her klikker du på "flyt" og vælger mappens nye placering. 

På en Mac er det desværre ikke helt så simpelt. Her skal du bruge Apple-programmet Terminal, der er et Dos-lignende program, som er installeret som standard på alle Mac.

Denne skribent synes, det er en tand for nørdet at rode med terminalen, og har derfor ikke afprøvet det følgende trick. Men det bør være muligt at flytte dokumentmappen ud i Dropbox ved at åbne Terminalen og skrive: ln -s ~/Dokumenter /Dokumenter.

4. Dropbox uploader automatisk dine billeder

Det er en god idé at uploade dine billeder til Dropbox som backup, så du ikke risikerer at miste dem, hvis din computer pludselig bliver stjålet eller går i stykker. 

Men Dropbox tester i øjeblikket en ny version, der gør det muligt for Dropbox automatisk at uploade dine billeder til en særlig kamera-mappe hos Dropbox, så snart der bliver sat et sd-kort i din computer. 

Du kan downloade en testversion af app'en, hvis du følger instruktionen på dette link

Som en ikke uvæsentlig bonus får alle, der downloader denne testversion af Dropbox, 500 MB ekstra plads for hver gang de uploader 500 MB billeder og videoer. 

Du kan dog maksimalt score 5 GB ekstra plads.

Læs også:
 

Her er den bedste måde at sende store filer på

Nu kommer Googles nye Dropbox-konkurrent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere