Artikel top billede

Nu kan du bygge Minecraft med LEGO

LEGO har præsenteret sit nye byggesæt baseret på det populære computerspil Minecraft.

Torsdag kunne LEGO og Mojang præsentere det officielle Minecraft-sæt på LEGO World-messen i Bella Center. Det nye sæt kan allerede forudbestilles og kommer i handlen til sommer. Mojang sendte sidste år et forslag til et officielt Minecraft LEGO-sæt på community-siden Cuusoo, hvor hobbybyggere kan komme med deres egne ideer.

Forslaget samlede det nødvendige antal stemmer - 10.000 - i løbet af blot 48 timer, og herefter blev det sendt til "review" fasen, hvor det skulle godkendes af et dommerpanel. Her kom der også grønt lys og LEGO har nu udviklet et færdigt Minecraft-sæt.

Det er noget anderledes end den model, der blev foreslået på Cuusoo. Sættet indeholder to af de mest kendte figurer fra Minecraft, Steve og en Creeper. Modellen består af fire kvadratiske moduler, der kan sættes sammen på forskellige måder.

LEGO Minecraft Micro World er den tredje Cuusoo-model. Cuusoo er i øjeblikket i "åben beta". Her kan alle komme med forslag til nye LEGO-produkter. Ordet "Cuusoo" betyder "fantasi" eller "ønske" på japansk. Det er udviklet sammen med japanske Elephant Design, der har arbejdet med crowdsourcing i mange år.

I første omgang var det kun de japanske LEGO-kunder, der kunne aflevere nye ideer. Det første produkt var en LEGO-model af undervandsbåden Shinkai 6500, der kom i de japanske butikker i februar 2011. Den næste japanske Cuusoo-model var det ubemandede rumfartøj Hayabusa.

Der gik 420 dage inden Shinkai havde samlet de nødvendige 1.000 stemmer i Japan. Hayabusa tog kun 57 dage om at nå 1.000 stemmer.

Nu skal konceptet testes internationalt, og kravet er derfor hævet til 10.000 stemmer. Hvis et forslag til en ny model samler det nødvendige antal stemmer, bliver den vurderet af et dommerpanel, der skal afgøre om modellen lever op til LEGO's kvalitetskrav. 

Den person, der stillede det oprindelige forslag, modtager 1 pct. af indtjeningen hvis modellen går i produktion. Mojang vil donere pengene til velgørenhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?