DK-Cert: Sådan bliver banksystemerne mere sikre

Klumme: Det giver gevinst at tænke sikkerheden ind i systemudviklingen lige fra begyndelsen. Nu kommer bankverdenen med på vognen, skriver Shehzad Ahmad fra DK-Cert i denne klumme.

Fremtidens netbanker bliver mere sikre. Det kan blive konsekvensen af en af de mindre omtalte nyheder fra den seneste måned.

Det er i denne tid 10 år siden, at Microsoft begyndte at tage sikkerhed alvorligt.

Firmaet havde dengang med rette ry for at fremstille produkter, der satte brugervenlighed højere end sikkerhed. Programmer som Internet Explorer og IIS (Internet Information Services) var fyldt med alvorlige sikkerhedshuller.

Men med initiativet Trustworthy Computing besluttede Bill Gates at gøre op med de dårlige vaner.

Det mest synlige resultat blev Security Development Lifecycle (SDL), som er et sæt best practices for sikker systemudvikling.
SDL er et stort og komplekst rammeværk. Men det virker. En rapport fra analysefirmaet Forrester udarbejdet på vegne af Microsoft viste for et år siden, at en investering i SDL kan give direkte økonomiske gevinster.

Det skyldes, at software med færre sårbarheder giver færre udgifter til at finde og rette fejl.

Endvidere gør en metodologi som SDL det muligt at få produkter hurtigere på markedet, fordi den afsluttende test finder færre fejl.

Sikker finanssoftware
Den gode nyhed som jeg indledte denne klumme med, kommer fra organisationen Financial Services Roundtable, der består af USA's største finansvirksomheder.

Deres division for teknologi, BITS, har netop udsendt BITS Software Assurance Framework.

Det nye rammeværk er en overordnet beskrivelse af, hvordan finansielle virksomheder kan gøre deres systemudvikling mere sikker.

En god del af indholdet er taget direkte fra SDL.

En vigtig pointe i både SDL og BITS-rammeværket er, at sikkerhed er en væsentlig dimension af ethvert udviklingsprojekt.

Sikkerhed er ikke noget, man klistrer på til sidst, når programmet er skrevet færdigt.

I stedet skal sikkerheden tænkes ind lige fra starten som en integreret del af systemudviklingsprocessen.

Både SDL og BITS-rammeværket kan hentes gratis.

Jeg vil opfordre alle med ansvar for systemudvikling til at kigge dem igennem.

Der er god inspiration at hente - også selvom man ikke driver en udviklingsorganisation med hundredvis af programmører.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.