DK-Cert: Sådan bliver banksystemerne mere sikre

Klumme: Det giver gevinst at tænke sikkerheden ind i systemudviklingen lige fra begyndelsen. Nu kommer bankverdenen med på vognen, skriver Shehzad Ahmad fra DK-Cert i denne klumme.

Fremtidens netbanker bliver mere sikre. Det kan blive konsekvensen af en af de mindre omtalte nyheder fra den seneste måned.

Det er i denne tid 10 år siden, at Microsoft begyndte at tage sikkerhed alvorligt.

Firmaet havde dengang med rette ry for at fremstille produkter, der satte brugervenlighed højere end sikkerhed. Programmer som Internet Explorer og IIS (Internet Information Services) var fyldt med alvorlige sikkerhedshuller.

Men med initiativet Trustworthy Computing besluttede Bill Gates at gøre op med de dårlige vaner.

Det mest synlige resultat blev Security Development Lifecycle (SDL), som er et sæt best practices for sikker systemudvikling.
SDL er et stort og komplekst rammeværk. Men det virker. En rapport fra analysefirmaet Forrester udarbejdet på vegne af Microsoft viste for et år siden, at en investering i SDL kan give direkte økonomiske gevinster.

Det skyldes, at software med færre sårbarheder giver færre udgifter til at finde og rette fejl.

Endvidere gør en metodologi som SDL det muligt at få produkter hurtigere på markedet, fordi den afsluttende test finder færre fejl.

Sikker finanssoftware
Den gode nyhed som jeg indledte denne klumme med, kommer fra organisationen Financial Services Roundtable, der består af USA's største finansvirksomheder.

Deres division for teknologi, BITS, har netop udsendt BITS Software Assurance Framework.

Det nye rammeværk er en overordnet beskrivelse af, hvordan finansielle virksomheder kan gøre deres systemudvikling mere sikker.

En god del af indholdet er taget direkte fra SDL.

En vigtig pointe i både SDL og BITS-rammeværket er, at sikkerhed er en væsentlig dimension af ethvert udviklingsprojekt.

Sikkerhed er ikke noget, man klistrer på til sidst, når programmet er skrevet færdigt.

I stedet skal sikkerheden tænkes ind lige fra starten som en integreret del af systemudviklingsprocessen.

Både SDL og BITS-rammeværket kan hentes gratis.

Jeg vil opfordre alle med ansvar for systemudvikling til at kigge dem igennem.

Der er god inspiration at hente - også selvom man ikke driver en udviklingsorganisation med hundredvis af programmører.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.