Artikel top billede

Facebook-stifter Mark Zuckerbergs legendariske visitkort. Foto : Stillbillede fra filmen The Social Network.

Her er de fire bedste visitkort-skannere

Ingen grund til at gemme gamle visitkort. Her er fire apps, der lynhurtigt kan skanne dine visitkort ind og gemme dem i din telefonbog.

Med jævne mellemrum lander der æsker fyldt med spritnye visitkort på vores kontorborde her i huset.

Det sker på trods af, at der i dag findes flere muligheder for at udveksle kontaktinformationer digitalt. Og her på PC World Business Center har vi eksempelvis tidligere omtalt visitkort-apps som CardFlick og Bump.

Men der hersker ingen tvivl om, at brug af denne type apps stadigvæk hører til sjældenhederne for de fleste.

De fysiske visitkort er stadigvæk den foretrukne måde at udveksle kontaktinformationer for mange mennesker. Men det kan ofte været bøvlet, når informationer fra visitkortet skal lægges ind på telefonen. Derfor kan det være en kæmpe fordel at installere en af de mange apps, der kan aflæse informationer på et visitkort og automatisk gemme dem i telefonbogen på din smartphone.

Vi har fundet fire apps, der kan gøre netop dette for dig.

1. Abbyy Business Card Reader

Den dyreste app i testen er Abbyy Business Card Reader, der koster 59 kroner i Apples App Store. 

Abbyy er udviklet af et rusisk firma af samme navn, og den bryster sig af at kunne lave tekstgenkendelse på 21 forskellige sprog - herunder dansk. 

Vi testede Abbyy på det første visitkort, som vi kunne finde, og på baggrund af den hurtige test ser app'ens tekstgenkendelse ude til at være ret fornuftig.

Den kunne uden problemer genkende ord med danske specialtegn som æ, ø og å, ligesom den også både fangede e-mailadresser og den fysiske adresse.

Til gengæld opfangede Abbyy kun et ud af fire telefonnumre på kortet. 

Problemer med mail-signatur

Ofte udgør den signatur, som de fleste folk har nederst i deres forretningsmail, et lavpraktisk og digitalt alternativ til det fysiske visitkort. 

Derfor kan det være et godt trick at bruge en kortlæser-app til at snuppe et billede af en e-mail-signatur.

Her viste Abbyy sig dog at have store problemer med at aflæse signaturen korrekt. Eksempelvis forsøgte vi flere gange at aflæse en kollegas e-mail-signatur, men vores adresse på redaktionen (Hørkær 18, Herlev) blev desværre omsat til det rene volapyk, når den røg en tur gennem Abbyy Business Card Reader.  

Men når Abbyy med held genkender kontaktoplysningerne - og det gør som regel med et fysisk visitkort - kan du vælge at gemme kortet i en kortholder-mappe i selve app'en, ligesom du naturligvis også kan vælge at gemme kontaktoplysningerne i din smartphones indbyggede telefonbog. 

Abbyy Business Card Reader findes både til iPhone og Android.

2. CamCard

CarmCard findes i to udgaver. Den ene er en gratis såkaldt Lite-udgave. Den anden er en betalings-udgave, der koster 42 kroner.

Vælger du den gratis version, må du dog forberede dig på, at den kun giver dig mulighed for at indskanne og gemme 10 visitkort efter installationen, og herudover yderligere to visitkort om ugen. 

Har du brug for mere, må du til lommerne. 

Gnidningsfri aflæsning

I vores hurtige test aflæste Camcard helt gnidningsfrit vores test-visitkort. Den eneste fejl var et enkelt ø, der blev aflæst som et o. 

Ligesom Abbyy Business Card Reader er CamCard dog ikke helt fejlfri, når den skal aflæse e-mail-signaturer. Eksempelvis mente CamCard, at denne skribents navn var "Med venlig hilsen".

Denne type fejl kan dog heldigvis ret hurtigt ændres manuelt. 

Når du skal gemme dine kontaktoplysninger, kan du ligesom med Abby Business Card Reader vælge, om du vil gemme visitkortet i app'ens digitale kortholder, eller om du også vil gemme det i telefonens kontaktbog. 

CarmCard findes både til iPhone og Android, og den kan genkende tekst på engelsk, dansk og i alt 12 forskellige sprog.

3. CardMunch

Modsat de andre apps her i feltet har Cardmunch ikke en indbygget software, der kan aflæse teksten på dine visitkort. 

I stedet tager app'en et helt almindeligt billede af dit visitkort, som den sender afsted til en service, der hedder Mechanical Turk.

Her bliver kortet aflæst af rigtige mennesker, der bliver betalt nogle få øre for at aflæse billedet og taste informationerne ind og sende det retur til din telefon. 

Tager max 24 timer

CardMunch lover, at det maksimalt tager 24 timer, før dine visitkort er blevet aflæst, men som regel går det betydeligt hurtigere. Og i vores test gik der mindre end to timer. 

Netop fordi det er rigtige mennesker, der står for aflæsningen, skulle det også betyde, at der er betydeligt færre fejl, end når det bliver gjort ved hjælp af software med tekstgenkendelse.

I vores lille test fik vi da også fejlfri resultater tilbage, dog med det eneste forbehold, at Ø'er var blevet erstattet med O'er i det ene eksempel og Q'er i det andet. Det skyldes, at CardMunch i teorien kun virker med engelske visitkort.

I praksis fungerer det dog fint på dansk, hvis du blot kan undvære de danske tegn.

Når du har tilføjet din kontakt, kan du naturligvis vælge at gemme kontakten i din telefonbog, men du kan også vælge at sende personen en mail eller en LinkedIn-invitation. Det sidste skyldes, at CardMunch er ejet af LinkedIn. 

CardMunch er fuldstændig gratis og fri for reklamer, men den store ulempe ved app'en er, at den ikke er tilgængelig i den danske version af Apples App Store og derfor kræver, at du har en iTunes-konto i USA eller et andet engelsk-talende land.

Desværre findes CardMunch kun til iPhone.

4. ScanBizCards

Ligesom CamCard-appen findes ScanBizCards både i en gratis såkaldt "lite"-udgave og i en betalingsversion til 42 kroner. 

Lite-versionen er dog begrænset til, at du højst kan gemme fem visitkort om ugen, ligesom der er en række avancerede funktioner, som du kun finder i den fulde version. Eksempelvis muligheden for at kunne eksportere kortene til Evernote og CRM-systemet Salesforce. 

Vælg mellem to metoder

Men fælles for både den gratis udgave og betalingsudgaven af ScanBizCard er, at de begge kan oversætte teksten på dine visitkort ved hjælp af tekstgenkendelsessoftware og ved en manuel oversættelse i stil med den, CardMunch bruger.

En valgmulighed, som ingen af konkurrenterne har. 

Tekstgenkendelsen fungerer helt efter hensigten, men ligesom det er tilfældet med de andre apps i artiklen, så er ScanBizCards betydelig mere effektiv til at indskanne tekst fra visitkort end fra email-signaturer. 

ScanBizCards findes både til Android og iPhone.

Læs også:
 
Sådan bruger du din telefon som skanner 

Sådan kan du automatisk opdatere din telefonbog

Sådan bliver dine visitkort digitale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere