Artikel top billede

Så let er det at beskytte dine hemmelige filer

Frygter du for sikkerheden, når du gemmer følsomme filer på Dropbox eller Microsoft Skydrive? Se her, hvordan du beskytter filerne.

Der bliver indimellem sået tvivl om sikkerheden hos Dropbox.

Derfor bliver tjenesten heller ikke mødt med lige stor begejstring i alle virksomheder.

Men den bliver sværere og sværere at komme uden om, efterhånden som flere og flere af vores kolleger og samarbejdspartnere kaster deres kærlighed på Dropbox.

Men der er dukket et nyt og lille smart program op, der kan kryptere dine filer.

Og lyder det med kryptering som noget, der lige er en kende for nørdet til dig, kan du tage det helt roligt.

For programmet, der hedder Datalocker, er overraskende simpelt at bruge.

Sådan gør du

Du finder først den fil, som du vil kryptere, og dernæst vælger du, hvilken mappe du vil gemme den i efter krypteringen.

Herefter vælger du det kodeord (passphrase), der skal bruges for at åbne filen igen, og til sidst trækker du filen over i programvinduet.

Når du har gjort det, bliver filen krypteret.

Skal du bruge filen igen åbner du den blot, som du normalt vil gøre, indtaster dit kodeord og trykker på decrypt-knappen.

Datalocker er gratis og er produceret af virksomheden AppSense, der som primært forretningområde udvikler såkaldte virtualiseringsløsninger til virksomheder.

Programmet findes både i en udgave til Windows og Mac samt som app til iPhone og iPad.

Datalocker kan downloades via dette link

Falder Datalocker ikke i din smag, har vi tidligere omtalt to andre programmer, der også kan kryptere dine filer hos Dropbox. 

Læs også:
 
Nu kommer Googles nye Dropbox-konkurrent

Gratis service gør din Dropbox federe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.