Artikel top billede

Disse kontor-gadgets sætter vores safter i kog

Se hvilke gadgets, der tiltrækker de mest sultne blikke på kontoret.

Det er kun ikke til den årlige julefrokost, at blodet indimellem pumper ekstra stærkt, fingrene kribler og der ryger sultne blikke i kollegernes retning.

Nej, en ny skinnende gadget på kollegaens kontorbord kan sætte næsten samme reaktion i gang hos vores indre nørd.

Og analyse- og marketingfirmaet Captivate Network har lavet en undersøgelse blandt 580 amerikanske kontorarbejdere, hvor det er forsøgt at kortlægge, præcist hvilke arbejds-gadgets vi begærer mest.

Til det amerikanske iværksætter-magasin Inc fortæller Captivates analyse-chef Scott Marden, at den mest eftertragtede gadget i virksomheder, måske til manges overraskelse, ikke er en lækker smartphone.

Men en tablet.

Tilfredse med vores telefoner

Det skyldes ifølge analysechefen sandsynligvis, at mange mennesker allerede føler, at deres eksisterende telefon dækker deres behov, mens mange virksomheder endnu ikke har taget tabletten til sig.

Undersøgelsen viser desuden, at Apples iPad, der i øjeblikket er dominerende på tablet-markedet, nyder den største popularitet i større virksomheder. Mens Android-tablets ser ud til at have bedre muligheder for at stjæle markedsandele i mindre virksomheder.

For sammenligner man svarene fra de ansatte i store virksomheder med svarene fra ansatte i mindre virksomheder, viser undersøgelsen, at ansatte i mindre virksomheder er 24 procent mindre tilbøjelige til at nævne en iPad, som den tablet de helst vil have.

Den bærbare er favoritten

For nylig viste en global undersøgelse foretaget af analysefirmaet IDG Connect, at hele 54 procent af de adspurgte it-erhvervsfolk oplyste, at deres iPad helt eller delvist har erstattet deres bærbare computer.

Men i Captivate Networks undersøgelse oplyser et flertal af adspurgte i mindre virksomheder, at selv om de måske begærer iPad'en, så er den bærbare computer fortsat deres mest uundværlige gadget.

De ansatte i små virksomheder er øvrigt 2,5 gang mere tilbøjelige til at nævne deres bærbare computer, som deres mest uundværlige værktøj.

Men ifølge analysechefen bag undersøgelsen, Scott Marden, vinder tabletten stadigt større udbredelse, og 64 procent af de adspurgte blandt de små virksomheder oplyser, at de i den nærmeste fremtid forventer at tage deres private tablet med på arbejde.

Og det er populært at bruge de private gadgets til arbejdsformål. I undersøgelsen angiver 45 procent af de adspurgte ansatte i små virksomheder, at de bruger deres personlige gadgets til erhvervsarbejde.

Et tal der er 16 procent højere end blandt de ansatte i store virksomheder.

Læs også:
 
Derfor er en ultrabook den ultimative arbejdscomputer  

Stor forvirring: Er dette Microsoft Office til iPad? 

Test: Kan det lade sig gøre at arbejde på en iPad?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere