Artikel top billede

Stil vigtigere end gigaherz for Lumigons danske luksus-telefon

(OPDATERET) Skandinavisk design skal sælge Lumigon T2 med konservative specifikationer.

Android ICS, 3,7 tommer skærm, dualcore singlecore cpu på 1,4 Ghz og en lancering i "første halvår 2012".

Disse korte facts for en ny telefon vist frem blandt hundredvis af andre på Mobile Word Congres kunne næppe i sig selv tiltrække den store opmærksomhed.

Men det danske firma Lumigon har alligevel fået sit billede i avisen i form af omtale på mange af verdens større tech-sites. Lumigon T2, som den længe ventede smartphone er døbt, spiller nemlig primært på sit udseende.

Telefonen er ifølge Lumigon en "stilfuld ny smartphone, der integrerer et skinnende flot skandinavisk design med Bang & Olufsens Icepower lydteknologi og den seneste udgave af Android".

Fra både pressematerialet og fra de første skærmbilleder synes det klart, at Lumigon gør sig store anstrengelser for at skabe associationer til Bang & Olufsens design.

Lumigon har tidligere slået på, at den danske telefon skal være et unik produkt for de stilbevidste - og underforstået velhavende - kunder.

Sideløbende med den lange og komplekse udvikling af Lumigon T2-telefonen har selskabet ifølge stifter Lars Gravesen brugt sin energi på et andet delvist dansk smartphone-projekt, nemlig luksus-telefonen Ulysse Nardin Chairman.

Milliardær-telefon

Denne telefon, hvis købspris ligger på over 100.000 kroner (i guld-udgaven er beløbet i dollars), har ligesom Lumigon T2 været udsat for store forsinkelser i forhold til de oprindeligt annoncerede planer.

Men ifølge hjemmesiden for luksustelefonen blev det første eksemplar leveret i januar i år, mens apparatet lige som Lumigon T2 først bliver generelt tilgængeligt i løbet af første halvår 2012.

Heller ikke for 100.000-kroners telefonen er det specifikationerne, der skal trække kunder til: Ulysse Nardin Chairman har en 3,2 tommer kapacitiv touch skærm, en Freescale CPU med ukendt hastighed og et alderstegent styresystem i form af Android version 2.2.

Lumgion-stifter Lars Gravesen fortalte i januar i år til ComON, at de store forsinkelser med T2 blandt andet skyldes problemer med den oprindelige platform, som havde tvunget Lumigon til at skifte hardware og i stedet for Freescale satse på Qualcom.

Fjernbetjening

Ifølge den netop udsendte pressemateriale fås Lumigon T2 med en ikke nærmere specificeret Qualcomm Snapdragon processor på 1,4 Ghz. Lumigon oplyser telefonisk, at der er tale en dualcore CPU.

Telefonen byder på andre finesser som eksempelvis fjernbetjening af tv, hvilket er beskrevet i detaljer på firmaets hjemmeside.

Vil Lumigon denne gang gøre alvor af løfterne om at sende en dansk smartphone på markedet?

Selvom man på baggrund af de hidtidige udmeldinger måske har god ret til at være skeptisk, så er troen tilsyneladende til stede hos Lumigons ledelse og aktionærer. Selskabet har nemlig startet en omfattende rekruttering af nye medarbejdere. Nærmere betegnet søger Lumigon op mod en halv snes nye medarbejdere, blandt andre Android-udviklere, en 3D-ekspert, ingeniører med speciale i hardware og pwb (printet wiring board) design, en leder af kvalitetskontrol og en leder til teknik og produktion.

Lumigon skal nu i gang med at overbevise teleselskaberne om, at det er fornuftigt at tage den danske luksustelefon på programmet ved siden af alle de øvrige smartphones, som selskaberne forhandler.

Prisen på Lumigon T2 er ikke offentligjort endnu. Den vil først blive meldt ud senere, oplyser det danske luksus-telefonfirma.

Opdatering 18:25: Overfor sitet Engagdet oplyser Lars Gravesen, at der kun er tale om en singlecore Snapdragon S2 CPU. Engadget har en nærmere omtale af telefonen samt en meget kortfattet video her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere