Artikel top billede

Stil vigtigere end gigaherz for Lumigons danske luksus-telefon

(OPDATERET) Skandinavisk design skal sælge Lumigon T2 med konservative specifikationer.

Android ICS, 3,7 tommer skærm, dualcore singlecore cpu på 1,4 Ghz og en lancering i "første halvår 2012".

Disse korte facts for en ny telefon vist frem blandt hundredvis af andre på Mobile Word Congres kunne næppe i sig selv tiltrække den store opmærksomhed.

Men det danske firma Lumigon har alligevel fået sit billede i avisen i form af omtale på mange af verdens større tech-sites. Lumigon T2, som den længe ventede smartphone er døbt, spiller nemlig primært på sit udseende.

Telefonen er ifølge Lumigon en "stilfuld ny smartphone, der integrerer et skinnende flot skandinavisk design med Bang & Olufsens Icepower lydteknologi og den seneste udgave af Android".

Fra både pressematerialet og fra de første skærmbilleder synes det klart, at Lumigon gør sig store anstrengelser for at skabe associationer til Bang & Olufsens design.

Lumigon har tidligere slået på, at den danske telefon skal være et unik produkt for de stilbevidste - og underforstået velhavende - kunder.

Sideløbende med den lange og komplekse udvikling af Lumigon T2-telefonen har selskabet ifølge stifter Lars Gravesen brugt sin energi på et andet delvist dansk smartphone-projekt, nemlig luksus-telefonen Ulysse Nardin Chairman.

Milliardær-telefon

Denne telefon, hvis købspris ligger på over 100.000 kroner (i guld-udgaven er beløbet i dollars), har ligesom Lumigon T2 været udsat for store forsinkelser i forhold til de oprindeligt annoncerede planer.

Men ifølge hjemmesiden for luksustelefonen blev det første eksemplar leveret i januar i år, mens apparatet lige som Lumigon T2 først bliver generelt tilgængeligt i løbet af første halvår 2012.

Heller ikke for 100.000-kroners telefonen er det specifikationerne, der skal trække kunder til: Ulysse Nardin Chairman har en 3,2 tommer kapacitiv touch skærm, en Freescale CPU med ukendt hastighed og et alderstegent styresystem i form af Android version 2.2.

Lumgion-stifter Lars Gravesen fortalte i januar i år til ComON, at de store forsinkelser med T2 blandt andet skyldes problemer med den oprindelige platform, som havde tvunget Lumigon til at skifte hardware og i stedet for Freescale satse på Qualcom.

Fjernbetjening

Ifølge den netop udsendte pressemateriale fås Lumigon T2 med en ikke nærmere specificeret Qualcomm Snapdragon processor på 1,4 Ghz. Lumigon oplyser telefonisk, at der er tale en dualcore CPU.

Telefonen byder på andre finesser som eksempelvis fjernbetjening af tv, hvilket er beskrevet i detaljer på firmaets hjemmeside.

Vil Lumigon denne gang gøre alvor af løfterne om at sende en dansk smartphone på markedet?

Selvom man på baggrund af de hidtidige udmeldinger måske har god ret til at være skeptisk, så er troen tilsyneladende til stede hos Lumigons ledelse og aktionærer. Selskabet har nemlig startet en omfattende rekruttering af nye medarbejdere. Nærmere betegnet søger Lumigon op mod en halv snes nye medarbejdere, blandt andre Android-udviklere, en 3D-ekspert, ingeniører med speciale i hardware og pwb (printet wiring board) design, en leder af kvalitetskontrol og en leder til teknik og produktion.

Lumigon skal nu i gang med at overbevise teleselskaberne om, at det er fornuftigt at tage den danske luksustelefon på programmet ved siden af alle de øvrige smartphones, som selskaberne forhandler.

Prisen på Lumigon T2 er ikke offentligjort endnu. Den vil først blive meldt ud senere, oplyser det danske luksus-telefonfirma.

Opdatering 18:25: Overfor sitet Engagdet oplyser Lars Gravesen, at der kun er tale om en singlecore Snapdragon S2 CPU. Engadget har en nærmere omtale af telefonen samt en meget kortfattet video her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.