Artikel top billede

Facebook skal gøre flyrejsen sjovere

KLM tester en service, hvor du kan vælge din sidemand i flyet baseret på Facebook-profiler. Danske Planely har et lignende koncept.

Som ComON kunne fortælle i december, har KLM udviklet en ny service, hvor du kan vælge hvem der skal sidde ved siden af dig i flyet baseret på informationer fra sociale netværk. Dermed kan du altså finde en person, der har de samme interesser - og så skulle der jo være samtalestof til hele turen.

Ideen er, at du skal forbinde din Facebook- eller Linkedin-profil med dine check-in-informationer og vælge en sidemand som passer til dig.

Ifølge New York Times har KLM startet testen af den nye service "Meet and seat" i denne måned.

Både Virgin Atlantic, Lufthansa og Air France har tidligere forsøgt at skabe deres egne sociale netværk for medlemmer af deres bonus-programmer.

Sidste år kom Malaysia Airlines med MHBuddy, hvor brugerne kan booke billetter og tjekke ind over flyselskabets Facebook-side og samtidig kan se, om deres Facebook-venner er på samme fly.

Men det er ikke kun flyselskaber, der forsøger at forbinde flyrejsen med sociale netværk. Hos danske Planely kan man uploade sin rejseplan og finde andre Planely-brugere, der er på samme fly.

Planely taler ligefrem om en "social flying revolution".

Hos en anden tjeneste, Satisfly, kan man også fortælle om man har lyst til at snakke forretninger eller bare lidt afslappende småsnak. Disse informationer bliver så delt med flyselskaberne, som bruger dem til at fordele sædepladser.

Hos KLM skal de rejsende selv vælge at forbinde bookingen med deres sociale profil og vælge hvilke personlige informationer der skal deles. Herefter kan du så se hvor andre rejsende der deltager i programmet sidder i flyet - og reservere et sæde ved siden af den ønskede person. Den pågældende modtager også en notificering - men kan ikke afvise sidemanden.

Det er dog muligt at skifte sæde igen op til to dage inden afgangen - så man kan forestille sig at det bliver til et helt mini-spil, hvor folk flytter rundt i flyet for at finde (eller undgå) hinanden.

Indtil videre kan man kun bruge "Meet and seat" på flyvninger mellem Amsterdam, New York, Sao Paolo og San Francisco. Foreløbig har kun omkring 200 rejsende deltaget, men KLM forventer alligevel at kunne tilbyde denne service på alle sine interkontinentale flyvninger senere i år.

Andre flyselskaber har den modsatte strategi. Hos Air New Zealand, AirAsia X og Vueling kan man betale for at blive placeret ved et tomt sæde. Så er der i hvert fald ro på turen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere