Artikel top billede

Så er den her - Photoshop er klar i iPad-version

Godt nyt for de kreative: Nu kan du få Adobes Photoshop Touch til både din iPad og Android-tablet.

Adobes piv-dyre billedbehandlingsprogram Photoshop, der er et uundværligt værktøj for mange i den kreative branche, er nu kommet til iPad.

Photoshop Touch hedder den nye app, der kan købes for 59 kroner i Apples App Store.

Den har allerede gennem noget tid været tilgængelig for brugere af Android-tablets. Men iPad-brugere har måttet nøjes med den gratis version Photoshop Express, der mildt sagt ikke har meget tilfælles med den fuldfede Photoshop-udgave, som du kender fra din pc.

Skrabet men med avancerede funktioner

Selv om Photoshop Touch stadigvæk er en skrabet ugave af pc-udgaven af Photoshop, får du alligevel en lang række af de velkendte og mere avancerede billedbehandlingsfunktioner.

Eksempelvis kan du arbejde med flere lag, bruge kloningsværktøjer og en række forudprogrammerede filtre.

Photoshop Touch har også et særligt selektions-værktøj, der gør det let at fritlægge dele af et billede. Adobe kalder funktionen for Scrible, og den gør det betydeligt lettere, hvis du eksempelvis skal klippe et hår fri fra en baggrund, hvilket ellers kan være svært at gøre præcist, når man bruger sine pølsefingre på en touchskærm.

Du skal dog være opmærksom på, at Photoshop Touch kræver, at din iPad har iOS5, ligesom du heller ikke kan bruge app'en på en iPad 1, fordi app'en kræver, at din enhed har et indbygget kamera.

Koster brøkdel af pc-udgaven

Synes du alligevel, at Photoshop Touch er lidt for skrabet i forhold til de funktioner, som du kræver, er det værd at huske, at prisen på 59 kroner også kun er en brøkdel af, hvad du betaler for den fulde pc-version af Photoshop. Den har et priskilt på 6.300 kroner i den danske udgave.

Ønsker du til gengæld et alternativ, der er endnu billigere end Photoshop Touch, kan du forsøge dig med app'en Sketchbook Pro, der er et yderst populært alternativ, som sælges for 30 kroner i Apples App Store.

Adobe Photoshop er ikke det eneste velkendte kontorprogram, som findes til iPad. Apples kontorpakke iWork findes allerede til iPad, og for nylig skrev den amerikanske avis The Daily, at Microsoft inden for de næste uge vil løfte sløret for Office-pakken til iPad. 

Se herunder, hvordan iPad-udgaven af Photoshop ser ud:

Læs også:
 
Denne nye app giver dig Windows 7 på din iPad  

Photoshop er møgdyrt - her er det billige alternativ  

Stor forvirring: Er dette Microsoft Office til iPad?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere