Artikel top billede

Opera satser på mobile betalinger

Nu vil norske Opera også formidle mobile betalinger gennem sin Opera Mini browser.

Den nye Opera Payment Exchange (OPX) skal gøre det lettere at foretage mobile transaktioner for alle Opera Mini-brugere. Den nye tjeneste blev præsenteret i dag på Mobile World Congress i Barcelona.

Norske Opera fortæller at OPX skal fungere som en slags "lim" mellem indholdsudbydere, udgivere og betalingsfirmaer og de 160 millioner brugere, der anvender Opera Mini.

OPX leveres med en række API'er (programmerings-grænseflader), som skal gøre det lettere at behandle mobile betalinger i browseren.

For brugeren betyder det, at man kan afvikle betalinger med et enkelt tryk i browseren - og samtidig være sikker på, at transaktionen er beskyttet med kryptering.

Blandt de første partnere er InMobi SmartPay, Yandex.Money og Bango, og Opera satser på at den mobile betalingsløsning kan lanceres globalt i de kommende år.

"Mobile betalinger har indtil nu været forbeholdt brugere af high-end-enheder i rige lande. Med OPX vil Opera udvide dette til alle enheder, uanset deres lokation, operatør eller betalingsmiddel, ved at give aktørerne den nødvendige teknologi til at gennemføre transaktioner," siger Mahi de Silva, der er ansvarlig for consumer mobile hos Opera Software.

Der er store forventninger til mobile transaktioner i de kommende år. Paypal arbejder på at få sin teknologi ud på mobiltelefonerne og svenske iZettle har udviklet en kortlæser til iPhone, der netop er lanceret i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen