Artikel top billede

Danske iværksættere laver social trafiktjeneste

Nu skal danske bilister advare hinanden om trafikproblemer med en ny mobil-app.

Hos det nystartede firma RoadAid mener man at tiden er løbet fra de tjenester, hvor bilister skal tjekke trafikforholdene på hjemmesider eller modtage sms'er. RoadAid har etableret det, som man betegner som en "social trafiktjeneste". Her kan smartphone-brugere advare hinanden i realtime om hændelser på vejene. Det kan være vejarbejde, ulykker eller kødannelse.

"RoadAid er opstået, fordi de danske trafikforhold til stadighed forværres. En af årsagerne er det stigende antal biler. Den øgede trafik forårsager en masse spildtid på de danske veje, hvilket hvert år koster samfundet enorme summer," siger direktør Babak Bijan.

Systemet er altså baseret på crowdsourcing, hvor data kommer fra bilisterne selv. Brugerne kan indberette om hændelser på vejene og andre brugere bliver automatisk informeret baseret på deres lokation.

I første omgang er tjenesten kun tilgængelig for danske Android-brugere som åben beta. Senere kommer en Windows Phone version og en iPhone-udgave. Desuden er det planen, at tjenesten skal udvides til andre lande.

Trafikmeldingerne kommer i realtid og det skulle derfor være muligt at få advarslen, inden man havner i en kø, og så vælge en alternativ rute.

"Ved at mindske tilførslen af trafik ved trafikpropper, kan RoadAid's brugere, ud over at hjælpe hinanden i trafikken, også være med til at nedbringe det samlede co2 udslip samt spare penge på benzin," siger Babak Bijan.

Han fortæller at planen er at tilføje en kampagnedel med lokationsbestemte tilbud til brugerne, som f.eks. rabat på benzin eller bilvask.

Trafikmeldingerne kan også ses på en live-map på firmaets hjemmeside. Det er gratis at bruge tjenesten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere