Artikel top billede

Undgå at dit kaffe-trip løber løbsk - brug denne app

Her er en app, der sikrer dig mod at få en koffein-overdosis.

Det kan være gavnligt for kreativiteten at starte arbejdsdagen med et solidt skud koffein.

Men til gengæld har mange nok oplevet, at en kop kaffe tæt på sengetid kan føre til søvnløse timer, hvor du kaster dig hvileløst rundt i sengen.

Det kan du dog undgå, hvis du bruger app'en Caffeine Zone til at dosere dit kaffeindtag i løbet af en arbejdsdag.

Bagmanden bag app'en er en professor i psykologi og computervidenskab fra det amerikanske Penn State University ved navn Frank Ritter, og app'en baserer sig angiveligt på forskning i virkningen af koffein.

Advarer hvis nattesøvnen er truet

I app'en indtaster du den mængde koffein, du indtager - eksempelvis en stor kop kaffe - samt hvornår og hvor hurtigt du har indtaget det.

Herefter gør app'en dig opmærksom på, hvornår du har brug for et ekstra koffein-skud for at holde dampen oppe i løbet af arbejsdagen, ligesom app'en også advarer dig, hvis du indtager så meget koffein sidst på dagen, at det kan virke forstyrrende på din nattesøvn.

Dit koffein-forbrug bliver vist på en kurve i app'en, og på kurven er der angivet en grøn-zone, der viser, hvornår du får den optimale virkningen af koffeinen.

Eksempelvis fremgår det af app'en, at selv en dosis koffein sidst på eftermiddagen kan være skadeligt for din nattesøvn. Og skal vi tro app'en, er den bedste løsning, at du starter dagen med et stort koffein-indtag og løbende supplerer med mindre doser.

Ikke kun til kaffe-drikkerne

Coffein Zone er naturligvis ikke kun til kaffedrikkere. Du kan også vælge at oplyse dit te-indtag og sågar din brug af koffein-holdigt tyggegummi. 

Underligt nok er der dog ikke en forudprogrammeret knap, der kan bruges til at angive dit indtag af eksempelvis cola og energidrikke som Red Bull, hvilket ellers er en stor koffein-kilde for mange mennesker. 

Men det er dog muligt selv at tilføje nye koffein-kilder til app'en. 

Ikke i lommen på koffein-pushere

Selv om tanken er nærliggende, afviser app'ens bagmand Frank Ritter ifølge det amerikanske erhvervstidskrift BusinessWeek, at han har modtaget penge fra kaffeproducenter eller andre koffein-pushere.

Til gengæld afviser han dog ikke, at han i fremtiden vil tage imod den type finansiering, hvis han bliver tilbudt det. 

Caffeine Zone findes i en gratis annonce-finansieret version og i en udgave uden annoncer, der koster seks kroner. Desværre findes Caffeine Zone kun til iPhone, men Android-brugere kan downloade en lignende app ved navn Caffeine Tracker. 

Læs også:
 
Her er de fedeste kaffemaskiner til dit kontor

Derfor skal du starte dagen med baby-klip på YouTube

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.