Artikel top billede

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview

Så er den første betaudgave af Windows 8 til almindelige brugere klar til download.

Nu kan du afprøve den næste generation af Microsofts operativsystem. Samtidig med en præsentation på Mobile World Congress i Barcelona har Microsoft frigivet den nye Windows 8 Consumer Preview til download på windows.microsoft.com.

Det er den første betaversion af Windows 8 til almindelige brugere. Sidste efterår kom en ufærdig Developer Preview til udviklere, men Microsoft fortæller at der er sket mere end 100.000 ændringer i operativsystemet siden denne version.

Windows 8 har fået en mobil-inspireret Metro-brugerflade og er optimeret til touch-teknologi. En stor del af brugerfladen er hentet direkte fra Windows Phone 7. Startknappen er forsvundet og der er en ny Windows Store, hvor man både finder gratis programmer og betalings-software.

Betaudgivelsen markerer også åbningen af Windows Store, hvor man allerede kan hente en række programmer. Alle applikationerne er gratis i betaperioden.

På den nye download-side kan man downloade betaudgaven direkte i ISO-format eller vælge at bruge et download-værktøj, som tjekker om computeren er i stand til at køre Windows 8 og vælger den rigtige version.

Der er også en FAQ med informationer om Windows 8 Consumer Preview, den nye Windows Store og version 10 af Internet Explorer, som også følger med.

Microsoft understreger samtidig at der er tale om ufærdig software og der kan stadig være fejl eller mangler. Hvis man vil afinstallere Windows 8 igen og vende tilbage til sit oprindelige operativsystem, er man nødt til at installere det fra recovery-cd'er eller lignende medier.

Det anbefales generelt at det kun er erfarne pc-brugere, der bør installere Consumer Preview.

Betaversionen er kun tilgængelig på nogle få sprog, herunder engelsk, tysk og fransk, men ikke på dansk. Men den kan downloades fra alle lande.

Den færdige version af Windows 8 ventes mod årets slutning. Windows 8 kører både på x86- og ARM-platformen, og Microsoft viste enheder med begge arkitekturer i Barcelona.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen