Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Intel investerer i intelligente biler

Intel investerer nu mere end en halv milliard kroner i teknologi til biler og bygger et forskningscenter i Tyskland.

I de kommende år vil chipgiganten Intel investere stort i ny teknologi til det, der betegnes som "the connected car" - altså den netværksopkoblede bil. Intel opretter et nyt produktudviklingscenter i tyske Karlsruhe, Automotive Innovation & Product Development Center, der skal fungere som en udvidelse af de eksisterende Intel Labs.

Det skal stå for udvikling af produkter og teknologi til bilindustrien - og placeringen er ikke tilfældig. Det nye center ligger midt i hjertet af den tyske bilindustri. Her er der i forvejen en lang række hardware- og softwareleverandører som arbejder med bilteknologi.

Intel fortæller at centeret har sit eget indbyggede parkeringsanlæg, hvor man kan eksperimentere med nye teknologier til biler.

"Ved at udvide vores forskningsindsats, investere kapital i akademiske projekter og lukke dørene op for Automotive Innovation and Product Development Center, udvider Intel sin forståelse af, hvordan mennesker interagerer med deres biler, og hvordan Intel-innovationer kan forbedre køreoplevelsen," lyder kommentaren fra Intel-chef Paul Otellini.

Samtidig har Intel oprettet fonden Intel Capital Connected Car Investment Fund, der har en kapital på 100 mio. dollars eller mere end en halv milliard kroner. Pengene skal investeres i selskaber der arbejder med bilteknologi over de næste fem år.

Selskabet fortæller at man blandt andet forsker i, hvordan man kan bruge en kombination af internet, sensorer og kontekstafhængig teknologi til at finde ud af, hvordan informationer kan præsenteres optimalt til bilist og passagerer for at undgå forstyrrelser mens man kører.

Dermed er Intel ikke helt så ambitiøs som Google, der allerede forsker i selvkørende robotbiler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.