Artikel top billede

Fem Windows 8-funktioner som dit firma vil elske

Vil du have Windows 8 på din arbejdscomputer?

Microsoft har netop udsendt et såkaldt Windows 8 consumer-preview, der er en gratis prøveversion af Windows 8, som er målrettet den almindelige forbruger.

Men Microsofts popularitet er måske allerstørst i erhvervslivet, selv om Windows-producenten dog har haft svært ved at følge med Google og især Apple, når det handler om at afsætte tablet- og smartphones til virksomheder.

På de følgende sider har vi taget et kig på nogle af de nye erhvervsfunktioner, som du kan se frem til med Windows 8.

Masser af lagerplads i skyen

1. Virker både med tablet og computer

Som du sikkert allerede ved, er Windows designet til både at virke på tablets og på traditionelle pc'er. Dermed har Microsoft valgt at gå en anden vej end Apple, der bruger to forskellige systemer på henholdsvis Mac-computeren og virksomhedens mobile enheder som iPads.

Microsoft satser dog tydeligvis på at have et stærkt sampil mellem din enheder, så du gnidningsfrit kan skifte mellem computer og tablet i løbet af arbejdsdagen.

En vigtig del af den oplevelse er Skydrive, der er Microsoft alternativ til Dropbox. Skydrive er bygget ind i Windows 8 og giver dig 25 GB gratis lagerplads, hvilket gør det helt naturligt at gemme dine filer på Skydrive i stedet for på den enkelte computer eller tablet.

Skydrive er også bygget ind i Windows Phone og findes desuden som app til Apples iPhone.

2. Har et indbygget VPN-alternativ

Det kan være usikkert at koble sig op på virksomhedens servere, hvis du er på nettet via offentligt tilgængeligt trådløst netværk.

Men med Windows 8 får du en funktion, der hedder Direct Access, der opretter en sikker forbindelse fra en computer eller tablet til virksomhedens servere.

Direct Access minder om en VPN-forbindelse, og den gør det simpelt for ansatte at få adgang til fortrolige informationer på virksomhedens servere, selv om de eksempelvis befinder sig på et åbent Wi-Fi-netværk ude i byen.

Skal du ha' Windows her eller me' hjem?

3. Windows her eller me' hjem?

Det er ikke kun din kaffe og nummer 37 fra den lokale pizza-biks, som du kan få to-go.

Windows 8 har også en såkaldt To Go-funktion, der gør det muligt at logge på en fremmed computer med dit sædvanlige skrivebord, dine programmer og indstillinger.

Du gemmer blot dine Windows-data på en usb-nøgle, som du kan bringe med dig og sætte ind i den "fremmede" computer. Det gør det eksempelvis også let for dig at tage dit skrivebord fra din arbejdscomputer med hjem og vice versa.

4. Bedre sikkerhed og mindre virus

Flere og flere har gennem de seneste år erstattet deres Windows-computere med en Mac. Det skyldes blandt andet, at du på en Mac har mindre risiko for at få virus.

Men med Windows 8 skærper Microsoft nu kampen mod virus og ondsindede programmer.

Det nye styresystem får blandt andet en funktion med navnet "Trusted boot process." Med den funktion forsøger Windows at gøre kål på virus og ondsindet software, allerede fra du trykker på start-knappen på din computer - og altså før Windows endnu er startet.

Samtidig får Windows 8 en funktion ved navn App-Locker, der eksempelvis gør det muligt for de it-ansvarlige i en virksomhed at begrænse, hvilke programmer som de ansatte skal have adgang til. På den måde bliver det lettere for en virksomhedsejer at sikre sig mod, at de ansatte bruger deres computer til at afvikle alle mulige mystiske programmer, der kan udgøre en risiko for virksomhedens it-sikkerhed.


5. Bliver lettere at nulstille

Hvad gør jeg, når jeg skal skille mig af med min gamle computer, der er fyldt med mere eller mindre fortrolige data?

Sådan har mange - nok især mindre virksomheder - med garanti spurgt sig selv. Og med god grund, fordi mange af de computere, der bliver kasseret i dag, indeholder fortrolige data, der er lette at hente frem igen.

Men Windows 8 indeholder en ny såkaldt reset-funktion, som gør det let at nulstille din computer, før den skal kasseres. Det kan også være en oplagt funktion, hvis du eksempelvis skal overlade en tidligere medarbejders computer til en nyansat.

Læs også:

Prøvekørt: Det bedste og det værste ved Windows 8

Efter en uge med Windows Phone: Her er dommen

Derfor skal din næste telefon være med Windows

Galleri: Sådan fungerer det nye Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.