Artikel top billede

Megaupload-stifter afviser alle anklager

Megaupload-stifteren Kim Schmitz bedyrer sin uskyld i sit første interview efter anholdelsen.

Efter den store politiaktion den 20. januar mod Megaupload og anholdelsen af stifteren Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom) i New Zealand, er den tyske selvudnævnte superhacker igen på fri fod mod kaution.

Han har nu givet sit første interview til avisen New Zealand Herald, hvor han forsøger at rense sit navn (eller navne).

"For hver mail i deres anklageskrift har jeg hundrede andre, der beviser det modsatte. Jeg sad i min celle og tænkte; hvordan kan de plukke beskyldninger ud af luften på sådan en vildledende og ondsindet måde? De kan ikke vinde," siger tyskeren i interviewet.

Han hævder at Megaupload har gjort alt for forhindre spredningen af piratkopieret materiale. Megaupload har haft 20 personer ansat, som udelukkende skulle slette piratkopier, hævder Schmitz.

Men han erkender også at det kan tage flere år at få sagen afsluttet. Slaget startet i august, hvor den første høring om en mulig udlevering til USA finder sted. Hvis den 38-årige bliver udleveret kan han risikere op til 20 års fængsel.

Han klager også over "mishandling" i fængslet, hvor han den første nat blev vækket hver anden time.

"Jeg mener, at det er tortur", siger han. Det eneste positive er, at han har mistet 16 kilo i fængslet.

Schmitz, der er født i nordtyske Kiel, fortæller også til avisen at han vil blive i New Zealand. Han har tre børn og hans kone er gravid med tvillinger.

Super-hackeren har anmodet retten om at få frigivet en million kroner om måneden fra sin beslaglagte formue for at dække sit privatforbrug, men det har retten dog afvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere