Artikel top billede

Psykolog: Sådan dræber du stress med din smartphone

"Du skal længere ind, du skal helt ind i sindet." Flere end 10.000 danskere har hentet denne anti-stress-app.

Stress har efterhånden fået prædikatet "en folkesygdom", og det skyldes sandsynligvis, at vi indimellem lever på grænsen af, hvad vi kan håndtere.

Ud over at passe vores arbejde har vi smartphones der ringer, Facebook-opdateringer der skal kommenteres på og mails der i en lind strøm lander i vores indbakke.

"Hjernemæssigt er vi jo groft sagt stadigvæk som et stenaldermenneske. Men de sidste 20 år - og måske især gennem de seneste fem - er antallet af informationer, som vi bliver udsat for, steget helt vanvittigt," siger Jeppe Budde der er psykolog og gennem mere end 20 år har beskæftiget sig med meditation, og det han kalder for "træning af opmærksomhed."

Ny teknologi giver uro

Han mener, at vi i dag skal træffe flere beslutninger i et tempo, hvor vi ikke altid kan være med mentalt. Det skyldes ifølge Jeppe Budde, at vi omgiver os med teknologi, der i stigende grad gør krav på vores opmærksomhed.

Derfor har vi brug for mere ro - og det kan vi blandt andet få gennem meditation.

Og paradoksalt nok har han været med til at udvikle en app til iPhone- og Android-telefoner, der kan hjælpe os med det.

App'en, der hedder iMindfulness, er en meditations-app, som vi kan bruge i de små breaks, der opstår i løbet af dagligdagen.

"Mange tror ikke, at du kan meditere i bussen midt i myldretiden. Men det kan du godt. Du kan også gøre det, når du har en pause på arbejdet. For mig er det netop afgørende, at vi med app'en kan få pillet lidt af det mystiske og spirituelle ud af meditationen, " siger han.

Tre programmer

Appen indeholder tre forskellige meditationsprogrammer. Et på fire minutters længde, samt et på 10 minutter og et på 20 minutter.

Alle programmer er indtalt af Jeppe Budde selv, der med sprød stemme fortæller dig ting som:

"Du skal forestille dig skyerne, der blæser hen over på himlen en efterårsdag. Betragt dine tanker på samme måde. Tanker der kommer og tanker der går."

Derfor kan meditation gavne dig

Jeppe Budde får ideen til app'en, da en af hans kursister fortæller ham, at han hen over sommeren har fået mediteret meget, fordi han har hentet en meditations-app til sin smartphone. 

"Smart," tænker Jeppe Budde og går selv ind for at finde app'en på nettet. Men det viser sig, at den kun findes på engelsk. 

Derfor tager han straks kontakt til en bekendt, der er app-udvikler, og halvanden måned senere har de en dansk app klar til download i Apples App Store - og i år er den også kommet til Android.

Indtil videre er app'en, der koster 12 kroner, blevet downloadet mere end 10.000 gange. 

Derfor gavner meditation

Normalt bliver det på meditationskurser anbefalet, at du mediterer dagligt.

Og derfor har appen en påmindelsesfunktioner, så du ikke glemmer at få dit daglige fix. Desuden fører appen også statistik over din meditation, så du kan se, hvor meget du får mediteret. 

Ifølge Jeppe Budde er det især vigtigt at få mediteret, hvis du føler dig stresset eller har på fornemmelsen, at du kører på kanten af din ydeevne. 

Her kan meditationen gøre dig bevidst om, hvordan du har det, før du ryger ud over kanten.

"Det handler om, at du komme i bedre kontakt med dig selv og finde ud af, hvordan du i virkeligheden har det. Er du rastløs og urolig, så kan meditationen hjælpe dig med at finde ud af, at du er rastløs og urolig," siger han.

Og ifølge Jeppe Budde betyder det, at du bliver bedre til træffe de rigtige beslutninger i pressede situationer.

Læs også:
 

Undgå at dit kaffe-trip løber løbsk - brug denne app 

Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.