Artikel top billede

Google-formand og astronauter åbner it-messe

It-messen Cebit åbnede mandag aften i Hannover med en direkte forbindelse til den internationale rumstation.

Den tyske bundeskansler Angela Merkel kunne mandag aften åbne den traditionsrige it-messe Cebit i Hannover sammen med den brasilianske præsident Dilma Vana Rousseff. Brasilien er partnerland for årets store it-messe, og det sydamerikanske land har da også sendt en større delegation til Hannover. Højdepunktet for åbningsceremonien var en direkte forbindelse til den internationale rumstation ISS, hvor den hollandske astronaut André Kuipers svarede på spørgsmål og fortalte om udsigten fra rummet ned over Stillehavet.

Den brasilianske præsident kunne stolt fortælle, at landet med 200 millioner indbyggere nu er verdens tredjestørste marked for pc'er og det femtestørste marked for mobiltelefoner. En femtedel af befolkningen råder nu over bredbånd. Der er planer om at etablere nye undersøiske kabelforbindelser rundt om Sydamerika, som skal gøre nettet i landet endnu hurtigere.

Rousseff fortalte også, at Brasilien i det sidste år har eksporteret software til en værdi af 2,5 mia. dollar.

Google havde sendt sin bestyrelsesformand Eric Schmidt for at holde åbningstalen på messen. Han betegnede internettet som en positiv kraft, som altid vil overvinde enhver form for statslig censur.

"Teknologien vil ændre samfundet og skabe et nyt forhold mellem borgere og stater," sagde Schmidt.

Stadig flere lande forsøger dog at censurere nettet. For ti år siden var der kun fire lande, som forsøgte at blokere informationer på nettet. Nu er der 40. Men censuren kan ikke fungere. Internettet er ligesom vand, mener Schmidt.

"Det vil altid finde en vej," sagde han.

Han betegnede internettet som et "netværk af hjerner", der skaber en "global bevidsthed".

Cebit har åben for publikum fra tirsdag til lørdag og der er 4.200 udstillere fra 70 lande. Der ventes omkring 340.000 besøgende, men en strejke i den offentlige trafik i Hannover kan true trafikken til messeområdet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.