Artikel top billede

Rio de Janeiro bygger digitalt kontrolcenter

IBM har udviklet verdens mest avancerede digitale kontrolcenter til Rio de Janeiro, hvor man kan overvåge hele byen på storskærme.

Ifølge legenden ledte Ronald Reagen forgæves efter det berømte "war room" i det Hvide Hus. Under den Kolde Krig kunne militæret skjule sig under jorden og følge slagets gang på sikker afstand. Et "war room" som det der kendes fra filmen "Dr. Strangelove" har måske aldrig eksisteret i virkeligheden - men i dag er det muligt at konstruere et digitalt kontrolcenter, der stiller alle koldkrigs-visioner i skyggen.

Midt i hjertet af den brasilianske millionby Rio de Janeiro har IBM bygget det, der beskriver som verdens avancerede digitale kommandocentral. Et integreret system, hvor data fra 30 forskellige myndigheder flyder sammen i ét nervecenter. 

Den tætte integration og kontrol står i stærk kontrast til den kaotiske by - ikke mindst i karneval-tiden, hvor New York Times har været på besøg i kontrolrummet.

Her arbejder byens ansatte i hvide dragter foran store skærme, hvor de kan se video fra overvågningskameraer, vejrudsigter, trafikinformationer, problemer med elforsyninger, ulykker og meget andet.

Det hele flyder sammen og denne integration er det, der gør Rio de Janeiro unikt på verdensplan.

"Jeg har set bedre infrastruktur i individuelle myndigheder i andre byer. Men jeg har set denne grad af integration i andre byer," siger IBMs teknologichef for den offentlige sektor, Guru Banavar.

Big Blue satser stort på det, som selskabet kalder Smarter Cities. Inden 2050 ventes 75 procent af verdens befolkning at leve i storbyer. Den digitale by er fremtiden.

Rio de Janeiro er en særlig udfordring med sine udbredte slum-kvarterer, favelaer, og der arbejdes på højtryk for at få styr på kriminaliteten og blive klar til OL i 2016. Kontrasten mellem rig og fattig er enorm. Her lever de velhavende i beskyttede boligområder, mens de fattige tapper elektricitetet fra løse kabler.

Hvis man kan få styr på dette kaos, så burde det også kunne fungere i verdens andre storbyer. Rio har investeret op mod 80 millioner kroner i det digitale kontrolcenter, hvor man kan reagere hurtigt når der sker uforudsete hændelser, tilkalde redningsfolk, blokere vejene og sende beskeder til sygehuse og politi. 

Mudderskred har dræbt mange mennesker i de fattige bydele i Rio - nu er der installeret advarselssirener, som er koblet til kontrolrummet. Her bruger man algoritmer til at beregne, hvornår regnen vil udløse et nyt skred.

IBM er ikke de eneste, der satser på Smart Cities. Cisco har et lignende initiativ, der kaldes for Smart+Connected Communities. Det foreløbige resultat kan ses i Korea, hvor man har etableret fremtidens intelligente by.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere