Artikel top billede

(Foto: churchstreetmarketplace, creative commons fra Flickr)

Det er ikke løgn: Støj og larm gør dig mere effektiv

Du behøver ikke længere tysse på kollegerne. Se forklaringen her.

Har du brugt kassen på et par dyre noise-cancelling hovedtelefoner?

Så har vi muligvis dårligt nyt til dig. De kan nemlig have været helt overflødige. 

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal viser en ny undersøgelse, at vi arbejder både mere kreativt og effektivt, når vi sidder i støjfyldte omgivelser.

Det kan være i et åbent kontorlandskab eller på en café, hvor der er en konstant larm bestående af snakkeri og brummende espressomaskiner.

I undersøgelsen blev 300 deltagere bedt om at udføre en række koncentrationskrævende test i omgivelser med varierende støj.

Eksempelvis skulle de udføre en assoications-leg og en puslespils-lignende opgave i omgivelser, hvor der enten var total stilhed, moderat støj eller voldsom støj.

Mere innovativ med støj

Undersøgelsen viste, at de testpersoner, der arbejdede i moderat støj, løste opgaverne mere kreativt og innovativt.

Forskerne bag undersøgelsen tvivler dog på, at det er larmen i sig selv, der har en positiv effekt. Derimod vurderer de, at effekten skyldes, at vores hjerner bliver bedre til at arbejde abstrakt og kreativt, når vi bliver udsat for små forstyrrelser.

Den teori underbygges af, at der ifølge Wall Street Journal ses en lignende effekt, når testpersoner bliver sat til at læse tekster med små skrifttyper.

Lav et buddha-lydtæppe 

Er du en af dem, der alligevel foretrækker at arbejde afskærmet for larm, har PC World Business Center tidligere anbefalet, at du enten bruger noise-cancelling hovedtelefoner eller forsøger at neutralisere udefrakommende lyde ved at skabe dit eget lydtæppe.

Det kan du gøre med FM3 Buddha Machine Wall, der er en slags online lydmaskine. Her kan du konstruere dit eget afslappende og elektroniske lydloop, der hjælper med at holde andre lyde ud.

Alternativt kan du også bruge tjenesten Nature Sounds For Me, hvor du kan lave dit eget mix af blandt andet pjaskende regnvejrs-lyde og fuglesang.

Café-arbejde er den nye tend

Det moderate støjniveau, som testpersonerne blev udsat, for var på 70 decibel, hvilket ifølge Wall Street Journal svarer til støjniveauet på en travl café.

Nogle vil måske mene, at det er et underligt sted at arbejde. Men ikke desto mindre bliver det mere og udbredt, at især freelancere eller folk med hjemmearbejdsdage tager den bærbare computer under armen og går på café, når der skal arbejdes.

Det er blandt andet en trend, som Preben Mejer, der forsker i nye teknologiske trends for videncenteret Innovation Lab, har fremhævet her i spalterne.

Læs også:
 

Sådan får du fred for al kontorstøjen

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  

Psykolog: Sådan dræber du stress med din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere