Artikel top billede

Det er ikke løgn: Støj og larm gør dig mere effektiv

Du behøver ikke længere tysse på kollegerne. Se forklaringen her.

Har du brugt kassen på et par dyre noise-cancelling hovedtelefoner?

Så har vi muligvis dårligt nyt til dig. De kan nemlig have været helt overflødige. 

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal viser en ny undersøgelse, at vi arbejder både mere kreativt og effektivt, når vi sidder i støjfyldte omgivelser.

Det kan være i et åbent kontorlandskab eller på en café, hvor der er en konstant larm bestående af snakkeri og brummende espressomaskiner.

I undersøgelsen blev 300 deltagere bedt om at udføre en række koncentrationskrævende test i omgivelser med varierende støj.

Eksempelvis skulle de udføre en assoications-leg og en puslespils-lignende opgave i omgivelser, hvor der enten var total stilhed, moderat støj eller voldsom støj.

Mere innovativ med støj

Undersøgelsen viste, at de testpersoner, der arbejdede i moderat støj, løste opgaverne mere kreativt og innovativt.

Forskerne bag undersøgelsen tvivler dog på, at det er larmen i sig selv, der har en positiv effekt. Derimod vurderer de, at effekten skyldes, at vores hjerner bliver bedre til at arbejde abstrakt og kreativt, når vi bliver udsat for små forstyrrelser.

Den teori underbygges af, at der ifølge Wall Street Journal ses en lignende effekt, når testpersoner bliver sat til at læse tekster med små skrifttyper.

Lav et buddha-lydtæppe 

Er du en af dem, der alligevel foretrækker at arbejde afskærmet for larm, har PC World Business Center tidligere anbefalet, at du enten bruger noise-cancelling hovedtelefoner eller forsøger at neutralisere udefrakommende lyde ved at skabe dit eget lydtæppe.

Det kan du gøre med FM3 Buddha Machine Wall, der er en slags online lydmaskine. Her kan du konstruere dit eget afslappende og elektroniske lydloop, der hjælper med at holde andre lyde ud.

Alternativt kan du også bruge tjenesten Nature Sounds For Me, hvor du kan lave dit eget mix af blandt andet pjaskende regnvejrs-lyde og fuglesang.

Café-arbejde er den nye tend

Det moderate støjniveau, som testpersonerne blev udsat, for var på 70 decibel, hvilket ifølge Wall Street Journal svarer til støjniveauet på en travl café.

Nogle vil måske mene, at det er et underligt sted at arbejde. Men ikke desto mindre bliver det mere og udbredt, at især freelancere eller folk med hjemmearbejdsdage tager den bærbare computer under armen og går på café, når der skal arbejdes.

Det er blandt andet en trend, som Preben Mejer, der forsker i nye teknologiske trends for videncenteret Innovation Lab, har fremhævet her i spalterne.

Læs også:
 

Sådan får du fred for al kontorstøjen

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  

Psykolog: Sådan dræber du stress med din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.