Artikel top billede

Er den nye iPad et vidunder eller en skuffelse?

Midt i den store begejstring for den nye iPad er der også skuffelse over de ting, der mangler.

Så kom den nye iPad langt om længe (som altså bare hedder "den nye iPad" og ikke iPad 3 eller HD) og efter de mange måneder med rygter, spekulationer og store forventninger var det næsten et antiklimaks, da den nye Apple-chef Tim Cook trådte op på scenen i San Francisco onsdag aften dansk tid i San Francisco. Måske skyldes det at den grå Tim Cook ikke har helt den samme aura som Steve Jobs, der var kendt for at tryllebinde sit publikum.

Tim Cook præsenterede også den nye iPhone 4S i efteråret og den fik en blandet modtagelse. Mange havde regnet med en iPhone 5, men det blev kun til en mindre opdatering af den eksisterende model med A5-processor og den digitale assistent Siri.

Det store spørgsmål er så, om den nye iPad også bliver en skuffelse ligeson 4S eller om den kan indfri de enorme forventninger, som gik forud for lanceringen. ComON har allerede beskrevet de tekniske specifikationer og de nye funktioner i tavlecomputeren. Den har fået en ny dobbeltkerne-processor med quad-core-grafik, et display med 2.048 x 1.536 billedpunkter og understøttelse for 4G.

Men her er det værd at bemærke, at der indtil videre kun er begrænset adgang til 4G (LTE) i Danmark. I USA er 4G mere udbredt og der kommer særlige udgaver af den nye iPad med 4G til AT&T og Verizons net.

I øjeblikket er det uklart, om den nye iPad overhovedet understøtter de nødvendige frekvensbånd til at bruge LTE i Europa.

Der er især skærmpanelet der skal sælge iPad'en - med tre millioner pixels er der fire gange flere billedpunkter end i den gamle model. Men der er også nogle minuspunkter og skuffelser i den nye model - her er de vigtigste. 

Tavlecomputerens design

Vi forventer næsten som en selvfølge at iPad bliver tyndere og lettere hver gang. Men denne gang går det den forkerte vej. Den nye iPad er 0,6 mm tykkere og vejer 60 gram mere end forgængeren. Det er sandsynligvis nødvendigt for at få plads til et lidt større batteri, der kan trække HD-skærmen og stadig holde enheden kørende i 10 timer. Men det er en skuffelse for alle os, der regner med at iPad 10 bliver lige så tynd som et ark papir.

Ingen quad-core-processor

Der var mange rygter om at iPad 3 (som vi troede den skulle hedde) ville få en A6-processor med fire kerner. Det blev kun til en A5X med to kerner. Men den har "quad-core-grafik", der skulle være fire gange hurtigere end Nvidias Tegra 3. Det lyder jo fantastisk, men vi må vente på de første tests for at se, hvor hurtig den faktisk er.

Ingen Siri

Et andet rygte gik på, at Apple ville udstyre sin nye iPad med den digitale assistent Siri, som kendes fra iPhone 4S. Nu kan man spørge om det giver mening at indbygge Siri i en iPad. Men Apple har åbenbart fravalgt Siri, selvom man fortæller, at det bliver muligt at diktere e-mails i den nye iPad, som også har fået en ny mikrofon. Men altså ingen Siri.

Heller ingen iPad Mini eller iOS 6

Der har også været rygter om en mindre udgave af tavlecomputeren med syv tommers skærm, som skulle konkurrere direkte med Amazons Kindle Fire og Nook Tablet. Begge koster 199 dollar i USA og er dermed væsentlig billigere end iPad, der starter ved 499 dollar (den gamle iPad 2 kan dog nu købes for 2.999 kr. i Danmark). Men der kom ikke nogen iPad Mini og rygterne om en ny iOS-version 6 holdt heller ikke. I stedet fik vi IOS 5.1 og iTunes 10.6, der kan downloades fra i dag som gratis softwareopdateringer.

Hvad synes du?

ComON vil gerne høre læsernes mening om den nye iPad. Er du tilfreds med lanceringen eller er det en skuffelse? Sæt kryds i afstemning eller forklar dig i kommentarfeltet og giv din mening til kende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere