Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Er den nye iPad et vidunder eller en skuffelse?

Midt i den store begejstring for den nye iPad er der også skuffelse over de ting, der mangler.

Så kom den nye iPad langt om længe (som altså bare hedder "den nye iPad" og ikke iPad 3 eller HD) og efter de mange måneder med rygter, spekulationer og store forventninger var det næsten et antiklimaks, da den nye Apple-chef Tim Cook trådte op på scenen i San Francisco onsdag aften dansk tid i San Francisco. Måske skyldes det at den grå Tim Cook ikke har helt den samme aura som Steve Jobs, der var kendt for at tryllebinde sit publikum.

Tim Cook præsenterede også den nye iPhone 4S i efteråret og den fik en blandet modtagelse. Mange havde regnet med en iPhone 5, men det blev kun til en mindre opdatering af den eksisterende model med A5-processor og den digitale assistent Siri.

Det store spørgsmål er så, om den nye iPad også bliver en skuffelse ligeson 4S eller om den kan indfri de enorme forventninger, som gik forud for lanceringen. ComON har allerede beskrevet de tekniske specifikationer og de nye funktioner i tavlecomputeren. Den har fået en ny dobbeltkerne-processor med quad-core-grafik, et display med 2.048 x 1.536 billedpunkter og understøttelse for 4G.

Men her er det værd at bemærke, at der indtil videre kun er begrænset adgang til 4G (LTE) i Danmark. I USA er 4G mere udbredt og der kommer særlige udgaver af den nye iPad med 4G til AT&T og Verizons net.

I øjeblikket er det uklart, om den nye iPad overhovedet understøtter de nødvendige frekvensbånd til at bruge LTE i Europa.

Der er især skærmpanelet der skal sælge iPad'en - med tre millioner pixels er der fire gange flere billedpunkter end i den gamle model. Men der er også nogle minuspunkter og skuffelser i den nye model - her er de vigtigste. 

Tavlecomputerens design

Vi forventer næsten som en selvfølge at iPad bliver tyndere og lettere hver gang. Men denne gang går det den forkerte vej. Den nye iPad er 0,6 mm tykkere og vejer 60 gram mere end forgængeren. Det er sandsynligvis nødvendigt for at få plads til et lidt større batteri, der kan trække HD-skærmen og stadig holde enheden kørende i 10 timer. Men det er en skuffelse for alle os, der regner med at iPad 10 bliver lige så tynd som et ark papir.

Ingen quad-core-processor

Der var mange rygter om at iPad 3 (som vi troede den skulle hedde) ville få en A6-processor med fire kerner. Det blev kun til en A5X med to kerner. Men den har "quad-core-grafik", der skulle være fire gange hurtigere end Nvidias Tegra 3. Det lyder jo fantastisk, men vi må vente på de første tests for at se, hvor hurtig den faktisk er.

Ingen Siri

Et andet rygte gik på, at Apple ville udstyre sin nye iPad med den digitale assistent Siri, som kendes fra iPhone 4S. Nu kan man spørge om det giver mening at indbygge Siri i en iPad. Men Apple har åbenbart fravalgt Siri, selvom man fortæller, at det bliver muligt at diktere e-mails i den nye iPad, som også har fået en ny mikrofon. Men altså ingen Siri.

Heller ingen iPad Mini eller iOS 6

Der har også været rygter om en mindre udgave af tavlecomputeren med syv tommers skærm, som skulle konkurrere direkte med Amazons Kindle Fire og Nook Tablet. Begge koster 199 dollar i USA og er dermed væsentlig billigere end iPad, der starter ved 499 dollar (den gamle iPad 2 kan dog nu købes for 2.999 kr. i Danmark). Men der kom ikke nogen iPad Mini og rygterne om en ny iOS-version 6 holdt heller ikke. I stedet fik vi IOS 5.1 og iTunes 10.6, der kan downloades fra i dag som gratis softwareopdateringer.

Hvad synes du?

ComON vil gerne høre læsernes mening om den nye iPad. Er du tilfreds med lanceringen eller er det en skuffelse? Sæt kryds i afstemning eller forklar dig i kommentarfeltet og giv din mening til kende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere