Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

En klat maling er et hit på YouTube

Ingen har lyst til at se maling tørre. Men det kan man betale sig fra.

To journalister fra Los Angeles Times har lavet et usædvanligt og tankevækkende eksperiment for at undersøge, hvor nemt man kan købe sig til trafik på YouTube. De to journalister Jack Leonard og David Sarno har begge uploadet den samme video. Nu skulle man ikke tro, at denne video umiddelbart egner sig til viral marketing. Den viser nemlig blot en klat maling, der langsomt tørrer.

Men Leonard og Sarno har afprøvet to forskellige strategier til at skaffe brugere. Sarno har bare uploadet videoen og satset på, at folk selv finder den, mens Leonard har købt 40.000 klik på to websteder.

Hos WorkingYouTubeViews.com og IncreaseYouTubeViews.com kan man betale omkring 50 dollar eller omkring 280 kroner for at få 20.000 klik til sin video. Leonard betalte 50 dollar på hver af de to sites og han fik det, som han betalte for.

Faktisk mere end de 40.000 lovede klik - i skrivende stund er der registreret 65.000 klik på videoen og det er sket i løbet af otte dage. Sarnos video har kun fået 13 klik.

Titlen på Youtube-videoen er endda stavet forkert for at undgå, at den bliver fundet i en almindelig søgning.

Nu er spørgsmålet så, hvordan de to tvivlsomme websteder har skaffet så mange klik til en video, der viser en klat maling.

Los Angeles Times har uden held forsøgt at kontakte ejerne af de to websteder. Men det ser ud til at de mange klik er genereret med Facebook-reklamer og links fra en videoplatform i Mongoliet og en yoga-side i England.

Man kan også betale 200 dollar for 100.000 klik. Det ser ud til at grænsen går her. Hvis trafikken bliver endnu større, kan man risikere at Google lugter lunten og begynder at undersøge, hvor trafikken kommer fra.

Det samme fænomen kendes også på sociale netværk som Facebook, hvor man kan betale tvivlsomme firmaer for at få "Synes godt om" tilkendegivelser og fans til sin side.

Eksperimentet er udløst af en konkret skandale i Los Angeles, hvor en kandidat til posten som chefanklager i Los Angeles udløste en "YouTube-sensation" med en video, der blev set 725.000 gange. Det viste sig dog, at han havde købt sig til mange af disse visninger.

Kandidaten Carmen Trutanich måtte senere indrømme, at han havde betalt for de første 150-250.000 klik på videoen. Den havde fået flere klik end mange af præsidentkandidaternes kampagne-videoer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.