Artikel top billede

Instagram blev kåret til årets iPhone-app i 2011.

Instagram: Sådan bliver din virksomhed hip med fotos

Kan din virksomhed bruge hipster-app'en Instagram til markedsføring? Se fire eksempler på, hvor genialt en fotodelings-app kan bruges.

Den hippe fotodelings-app Instagram har flere end 27 millioner brugere på verdensplan, og den blev i 2011 kåret som årets iPhone-app af Apple.

Den store popularitet skyldes især, at du med Instagram hurtigt kan shine dine billeder op med filtre, der giver dem et trendy retro-look. 

Et socialt medie

Instagram er dog langt mere end blot en foto-app.

Det er også et socialt medie, hvor du kan dele dine billeder med andre Instagram-brugere. 

Men som det altid er tilfældet, når et nyt socialt medie bliver populært, går der sjældent lang tid, før virksomheder og politikere på stemmejagt forsøger at slå på mønt på det. 

Spørgsmålet er dog, om virksomheder kan bruge Instagram til noget fornuftigt? 

Flere virksomheder har i hvert fald allerede gjort forsøget.

Og på de næste sider kan du se en række eksempler på, hvordan Instagram kan bruges kommercielt.

Ford vil markedsføre ny bil med "Fiestagram"

Den nye Ford Fiesta bliver promoveret på en utraditionel måde.

Da den for knap et år siden blev sendt på gaden, valgte Ford at lave en kampagne i samarbejde med Instagram. 

Kampagnen har fået navnet Fiestagram, og den består af en række foto-udfordringer, der skal løses af Instagram-brugere.

Ford-fans udsættes for udfordringer

Konkurrecen løber over seks uger, hvor der hver uge bliver der præsenteret en ny udfordring, der relaterer sig til en funktion i den nye Fiesta. 

Eksempelvis hedder den første udfordring #Starting og henviser til, at du ikke skal bruge en nøgle for at starte den nye Fiesta. I stedet kan du nøjes med at trykke på en start-knap.

Alle deltagerne i konkurrecen har helt frit spil og kan fortolke udfordringen, så kreativt og abstrakt som de ønsker. Det vindende foto i #Starting-kategorien viser for eksempel en mand, der springer ud i et bassin fyldt med vand. 

Alle de indsendte billeder bliver vist i et galleri på Fords Facebookside, og det bedste foto bliver præmieret med en førstepræmie på 16.000 pund eller cirka 140.000 kroner, hvilket svarer til, hvad den dyreste Ford Fiesta koster i Storbritannien.

General Electric laver jobopslag på Instagram

Selv om industrikoncernen General Electric (GE) er USA's sjettestørste virksomhed, er det næppe den med det mest sexede image.

Det er muligvis det, som GE vil lave om på med en Instagram-konkurrence, hvor virksomheden inviterer Instagram-brugerne til at vise med billeder, hvordan de ser GE.

Alle billederne bliver lagt ud på GE's Facebook-side, hvor folk kan stemme om, hvilket billede der er det bedste.

Konkurrencens præmie er et fast job som Instagram-fotograf for GE, og finalisterne i konkurrencen får alle en tur til England, hvor de skal besøge en af GE's fabrikker og konkurrere om, hvem der kan tage det bedste billede.

Professionel fotograf sælger Instagram-billeder

Sportsfotografen Nick Laham har for nylig taget en række portræt-billeder af det amerikanske baseball-hold New York Yankees. 

Det er der i sig selv intet usædvanligt i.

Det usædvanlige er, at han har taget alle billederne med Instagram på sin iPhone. 

Bliver solgt til billedbureau

Efterfølgende er portrætterne blevet bragt i avisen Wall Street Journal, og billederne er tilmed blevet opkøbt af det internationale billedbureau Getty Images. 

Med andre ord - Instagram og mobilbilleder er ikke kun til sjov og ballade.

Nick Lahams billeder er et bevis på, at selv om kameraerne i vores smartphones langt fra lever op til standarden i de kameraer, der bruges af professionelle fotografer, er det alligevel muligt at tage professionelle billeder med dem.

Kan Instagram vinde præsident-valget?

Da Barack Obama i 2008 slog John McCain i kampen om den amerikanske præsidentpost, vakte Obamas brug af sociale medier stor beundring. 

Og som optakt til præsidentvalget i år har præsident Obama fundet et nyt våben til sit arsenal af sociale medier. 

Han har nemlig oprettet en profil på Instagram, hvor han - eller nok snarere folk fra hans kampagne-stab - tager billeder af sin valgkampagne.

Tusindvis af followers

Præsidenten fik i løbet af de første timer på Instagram 14000 såkaldte followers og er i skrivende stund oppe på at have flere end 200.000 followers. 

Det er dog ingenting målt i forhold til præsident Obamas popularitet på Twitter og Facebook. På Twitter har Obama flere end 12 millioner Followers, og på Facebook har flere end 25 millioner personer trykket "like" på hans profil.

Læs også:
 
Pinterest er nyt og superhot: Her er otte gode tips

Åh nej! Her er verdens pinligste firma-koks på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere