Artikel top billede

Space Monkey udfordrer Dropbox

Nu får Dropbox en ny konkurrent. Space Monkey vil gøre det meget billigere at gemme sine data i skyen - og under bordet.

Det koster stadig mere at gemme sine data i skyen end på en lokal harddisk. I datacenteret er der mange andre omkostninger end bare den fysiske hardware. Der skal betales for strøm, køling, båndbredde, backup-systemer, kabling, switches og routere, de fysiske faciliteter og det personale, der skal overvåge driften.

Faktisk kan det være helt op til 20 gange dyrere at gemme sine data i skyen i forhold til at bruge en lokal harddisk. Det har Space Monkey regnet sig frem til. Det nystartede firma har "beyond the cloud" som motto. Her vil man tilbyde billig cloud-lagring af data med en model, der minder om Bittorrent. Helt uden et datacenter.

Filerne bliver i stedet delt i små bidder og spredt over nettet i redundante kopier. Det interessante er, at data skal lagres i særlige hukommelsesbokse hos de enkelte brugere. Man får altså en (gratis) hardwareenhed fra Space Monkey, som bruges til at opbevare en lokal krypteret kopi af sine egne data og samtidig også data fra andre brugere.

Det fungerer som en lokal cache, så man har hurtigere adgang til sine filer. Men samtidig bliver alt løbende synkroniseret med skyen, og man har således konstant adgang til sine filer fra enhver internetopkoblet computer - også selvom hukommelsesboksen derhjemme er slukket. For dine data ligger ikke ét sted. De ligger alle steder i netværket.

Det minder om internettets oprindelige decentrale model, som skulle sikre at det kan overleve selv et atomangreb.

Space Monkey fortæller at der er adgang til filerne fra Windows, Mac OS og Linux samt Android og iOS. Det skulle være lige så let som med Dropbox, og der er også mulighed for at dele sine filer selektivt med andre brugere.

Men det afgørende salgsargument er prisen. Hos Dropbox skal man betale 20 dollar om måneden eller 200 dollar om året for 100 GB plads. Space Monkey tilbyder 1.000 GB til denne pris.

Det kan lade sig gøre, fordi Space Monkey ikke bruger penge på at bygge et datacenter, men altså flytter lagringen ud til brugerne.

I denne pris er også inkluderet den nye hukommelsesboks i flot design, som altså sørger for at der altid er adgang til en lokal kopi af filerne.

Først til sommer er Space Monkey klar med den første beta og til den tid vil det vise sig, om modellen med distribueret cloud-storage kan fungere. Man kan allerede forudbestille nu og få to års lagerplads for 240 dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.