Artikel top billede

Har softwareopdatering forvandlet iPhone 4S til 4G-telefon?

Med et lille kodeændring er iPhone 4S nu forvandlet til en 4G-enhed i USA. Men det betyder ikke, at den bliver hurtigere.

I de seneste dage har der været stor forvirring omkring 4G-understøttelsen i den nye iPad. I Danmark har TDC og Telia allerede et 4G-net (LTE), men det kører på andre frekvenser end 4G-nettet i USA. Den tredje iPad-generation understøtter LTE-frekvenserne 700 og 2.100 MHz, men i Danmark bruges 1.800 og 2.600 MHz. Derfor kan den nye iPad ikke bruges sammen med et dansk 4G-net.

Men forvirringen gælder ikke kun for iPad. Den er om muligt endnu større når det gælder iPhone 4S. I USA har teleselskabet AT&T længe hævdet at der er tale om en 4G-telefon, og med den seneste iOS-opdatering 5.1 har man fået Apple til at lave en lille ændring, så telefonen nu siger at den er koblet på et 4G-netværk og ikke 3G.

Hvad er der sket? Har Apple pludselig smuglet et LTE-modul ind i telefonen med en softwareopdatering? Desværre er det ikke tilfældet. Der er stadig tale om den samme telefon og den er ikke blevet hurtigere.

Problemet er, at AT&T kalder sit HSPA+ netværk i USA for 4G. HSPA+ kan overføre data med op til 21 Mbit/s og det nyere DC-HSPA+ har fordoblet hastigheden. Men i resten af verden kaldes dette for hurtig 3G.

Den nye iPad understøtter også HSPA+ og DC-HSPA+ i de europæiske net - og dermed kan Apple altså hævde, at den faktisk også understøtter "4G" i Europa. Selvom der altså ikke er tale om LTE, hvor hastigheden kan nå helt op på 80 Mbit/s.

Beslutningen om at udskifte "3G" med "4G" i den lille statusbjælke i iPhone 4S tolkes som en sejr for AT&T, der hele tiden har hævdet at HSPA+ faktisk er 4G, og som et nederlag for Apple, hvor man nu skaber yderligere forvirring hos kunderne.

Der er indtil videre ingen meldinger om, hvorvidt Apple senere vil producere en særlig europæisk udgave af den nye iPad som kan bruges sammen med LTE-frekvensbåndene i Danmark. Den model der kommer på markedet den 23. marts er ifølge Apple identisk med AT&T-udgaven i USA, og den understøtter altså kun 700 og 2.100 Mhz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere