Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Har softwareopdatering forvandlet iPhone 4S til 4G-telefon?

Med et lille kodeændring er iPhone 4S nu forvandlet til en 4G-enhed i USA. Men det betyder ikke, at den bliver hurtigere.

I de seneste dage har der været stor forvirring omkring 4G-understøttelsen i den nye iPad. I Danmark har TDC og Telia allerede et 4G-net (LTE), men det kører på andre frekvenser end 4G-nettet i USA. Den tredje iPad-generation understøtter LTE-frekvenserne 700 og 2.100 MHz, men i Danmark bruges 1.800 og 2.600 MHz. Derfor kan den nye iPad ikke bruges sammen med et dansk 4G-net.

Men forvirringen gælder ikke kun for iPad. Den er om muligt endnu større når det gælder iPhone 4S. I USA har teleselskabet AT&T længe hævdet at der er tale om en 4G-telefon, og med den seneste iOS-opdatering 5.1 har man fået Apple til at lave en lille ændring, så telefonen nu siger at den er koblet på et 4G-netværk og ikke 3G.

Hvad er der sket? Har Apple pludselig smuglet et LTE-modul ind i telefonen med en softwareopdatering? Desværre er det ikke tilfældet. Der er stadig tale om den samme telefon og den er ikke blevet hurtigere.

Problemet er, at AT&T kalder sit HSPA+ netværk i USA for 4G. HSPA+ kan overføre data med op til 21 Mbit/s og det nyere DC-HSPA+ har fordoblet hastigheden. Men i resten af verden kaldes dette for hurtig 3G.

Den nye iPad understøtter også HSPA+ og DC-HSPA+ i de europæiske net - og dermed kan Apple altså hævde, at den faktisk også understøtter "4G" i Europa. Selvom der altså ikke er tale om LTE, hvor hastigheden kan nå helt op på 80 Mbit/s.

Beslutningen om at udskifte "3G" med "4G" i den lille statusbjælke i iPhone 4S tolkes som en sejr for AT&T, der hele tiden har hævdet at HSPA+ faktisk er 4G, og som et nederlag for Apple, hvor man nu skaber yderligere forvirring hos kunderne.

Der er indtil videre ingen meldinger om, hvorvidt Apple senere vil producere en særlig europæisk udgave af den nye iPad som kan bruges sammen med LTE-frekvensbåndene i Danmark. Den model der kommer på markedet den 23. marts er ifølge Apple identisk med AT&T-udgaven i USA, og den understøtter altså kun 700 og 2.100 Mhz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.