Artikel top billede

Telia klar med første LTE-tablet

Hurtigt mobilt bredbånd kan blive konkurrencefordel for Samsung Galaxy Tab 8.9.

4.120 kroner skal man af med, hvis man vil have fingre i den første tablet-pc der kan downloade data på farten i Danmark med op til 80 Mbit i sekundet.

Det nye LTE-net, som giver den slags løfter, vil dog realitiske kun give op til 40 Mbit - og måske meget mindre - afhængigt af, hvor mange andre, der bruger nettet i nabolaget.

Tabletten, der kan kan fås fra i dag, er en Samsung Galaxy Tab 8.9, der har været på markedet i andre regioner siden november sidste år. Men så komplekse er kravene til LTE-modtagelse på lokale net, at det først nu er lykkedes Telia og Samsung af fåtabletten testet færdig, så den er fuldt funktionsduelig under danske forhold.

Skulle man få fuldt hul igennem med sin LTE-tablet, kan man ramme data-loftet i Telias billigste LTE-abonnement i en forskrækkelig fart: Billigste LTE abonnement til 49 kroner inkluderer kun en halv Gb data, mens næste i rækken til 99 kroner indeholder 2 Gb, og næste igen til 199 kroner 10 Gb.

Overstiges det inkluderede dataforbrug, nedsættes hastigheden til et lavere niveavu, der ikke ligefrem skriger "super bredbånd," nemlig 120 Kbit/s.

Telia har lige som de øvrige teleoperatører følere ude for at få fingre i Apples nye iPad, men endnu er der ingen konkrete detaljer om en dansk lancering på plads.

iPad'en fås i USA med LTE, men det er på frekvenser, som ikke virker i Danmark. Hvornår - om overhovedet - den nye iPad kommer med dansk-fungerende LTE-net, vides ikke.

"Den seneste tid har vi bemærket, at udviklingen inden for tablets har fået stor opmærksomhed fra vores kunder og i medierne. Ligesom mange ønsker mulighed for at benytte vores lynhurtige 4G-netværk på pc'en, har vi oplevet, at denne tendens nu i høj grad også omfatter tablets," siger Michael Bech, Salgsdirektør i Telias mobilforretning.

Samsungs LTE-tablet fås i første omgang ikke med den nyeste  version af Android, men med den noget ældre Honeycomb-version af styresystemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere