Artikel top billede

Titanic synker igen på Twitter

Den nye trend er at genskabe historiske begivenheder på sociale netværk.

Natten mellem den 14. og 15. april 1912 ramte passagerskibet Titanic et isbjerg og sank på sin første rejse fra Southampton til New York. Historiens måske mest berømte skibsforlis skete altså for næsten præcis 100 år siden og det har fået det britiske forlag The History Press til at genskabe skibets rejse på Twitter - med 100 års forsinkelse.

Her kan man løbende følge tweets, der fortæller om forberedelserne til turen, selve rejsen og ulykken i april. I dag kan man f.eks. læse meldinger fra skibets officerer og resten af besætningen. Den første tweet kom allerede den 10. marts - og det fortsætter frem til den 15. april, hvor skibet forsvandt ned på havets bund.

Det er en ny trend at genskabe historiske begivenheder på Twitter. Her kan man blandt andet modtage fiktive tweets fra Anden Verdenskrig skrevet af en ung britisk historiker, Alwyn Collison. Han har mere end 200.000 followers på Twitter.

Et museum i den canadiske provins Newfoundland har tidligere sendt telegrammer fra Titanic på Twitter, men denne gang er det altså hele begivenheden, der kan følges i tweet-form.

The History Press kommer også med en iPad-app den 15. marts, hvor man kan se en virtuel rekonstruktion af ulykken.

Næsten 1.500 mennesker omkom under Titanic-forliset for 100 år siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.