Artikel top billede

Byggepladsens drøm: En usårlig bulldozer-telefon

Den legendariske bulldozer-producent Caterpillar har lavet en smartphone, der kan overleve under en meters vand i 30 minutter. Se den her.

Få brands har et så maskulint image som den californiske virksomhed Caterpillar, hvis velkendte gule bulldozere og gravkøer er fast inventar på de fleste byggepladser.

Men nu er Caterpillar klar til at lancere, hvad der vel bedst kan beskrives som en bulldozer-smartphone.

Telefonens officielle navn er dog CAT B10, og der er tale om en hårdfør telefon i stil med Casios G-Shock-telefon, som vi omtalte tidligere på året.

Caterpillar-telefon er pakket ind i en solid skal af gummi, der dog gør telefonen til en lille chubby fætter med en tykkelse på omkring 2,5 centimenter. 

Kan klare en halv time under vand

Men indpakningen er til gengæld et særdeles effekivt værn mod støv, vand og stød, som en telefon kan blive udsat for på en byggeplads.

Eksempelvis kan den ifølge Caterpillar overleve i mindst 30 minutter under en meters vand. Ligesom den også kan holde til en solid omgang håndværker-prygl. 

Teknologi-mediet The Verge har haft mulighed for at lave en hurtig test af telefonen, hvor den uden problemer klarede at blive udsat for både tæsk og en tur under en hane med rindende vand.

Under den hårdføre overflade gemmer Caterpillar-telefonen dog på relativt moderate specfikationer.

Den har en 3,2 tommer stor touchskærm beskyttet af hårdfør glas, en 800 mhz processor med blot en enkelt kerne samt et kamera med en opløsning på fem megapixels.

Caterpillar-telefonen kører på Android i version 2.3.5, men det skulle dog blive muligt at opdatere den til Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Kommer til maj

Det forventes, at telefonen vil blive tilgængelig på verdensplan i løbet af maj i år, og i Storbritanien vil den få et prisskilt på 379 pund uden abonnement, hvilket svarer til omkring 3400 danske kroner.

Selv om Caterpillar er mest kendt for sine entreprenør-maskiner, er det dog ikke et voldsomt kursskifte, når virksomheden nu kaster sig over telefon-produktion.

Eksempelvis har det gennem mange år været muligt at købe modeorienterede produkter som sko, ure og hatte med Caterpillar-mærket.

Læs om andre hårdføre smartphones her:

Denne case gør din iPhone super rå og hårdfør

Her er de sejeste håndværker-smartphones

Byggefirma: Her er vores smarte håndværker-telefoner

Er dette mon den ultimative håndværker-telefon?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.