Artikel top billede

Microsoft: Bing er lige så hurtig som Google

Softwaregiganten hævder at man kan levere søgeresultater i samme kvalitet som konkurrenten Google.

Hvis man skal tro Microsoft, så har søgemaskinen Bing i dag samme kvalitet som den største rival Google. Det siger Harry Shum, leder af forskning- og udvikling hos Bing, i et stort interview med Wired. En stor fordel for Google er den hurtighed og aktualitet, som skyldes Caffeine-platformen der blev indført i 2010.

"Caffeine er god til at levere friske resultater - du kan crawle, indeksere og servere dokumenter meget hurtigt. Det er noget som vi tager meget, meget alvorligt. Hvis du ser på friskheden for vores forespørgsler, så håber jeg at du vil føle at Bings friskhed - når det gælder søgekvalitet - mindst er på niveau med Google," siger Harry Shum.

Bing har eksisteret i fem år, men Google er stadig den dominerende søgemaskine med en markedsandel på 85-90 pct.

Shum mener dog, at man langt om længe har nået det punkt, hvor Bing teknisk set er i stand til at matche Google.

"I mange år har vi forsøgt at indhente dem. Efter et stort arbejde føler vi nu, at vi forstår problemerne med søgekvalitet bedre end før, og når du ser på Google og Bing, så er kvaliteten efterhånden meget ens," siger Shum.

Microsoft har netop startet en blog, hvor man fortæller om arbejdet med at forbedre søgekvaliteten. Google har også sin egen blog om sin søgemaskine.

Men Redmond-firmaet hævder altså, at firmaets indekserings-teknologi kan sammenlignes med Caffeine.

Google har tidligere hævdet, at Microsoft har kopieret søgeresultater fra konkurrenten. Google lavede en "honeypot" for at fange Microsoft med falske søgeforespørgsler - og det viste ifølge Google, at Microsoft har brugt konkurrentens søgemaskine til at optimere sine egne resultater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere